"Οι Κυκλάδες": H νέα ταινία της Ολίβια Κοτ και της Κριστίν Σκοτ Τόμας γυρίστηκε στην Ελλάδα

Μια ταινία για τη φιλία και το απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας.

Οι Κυκλάδες

Οι Κυκλάδες έχουν εμπνεύσει πολλά έργα τέχνης αλλά και ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία του σινεμά. Ο Μαρκ Φιτούσι, ο σκηνοθέτης της ταινίας "Οι Κυκλάδες" είχε μαγευτεί από το "Απέραντο Γαλάζιο" του Λικ Μπεσόν κι όταν βρέθηκε στην Αμοργό ανακάλυψε από κοντά την ομορφιά της χώρας μας και το καλύτερο σκηνικό για τη νέα του ταινία.

Σε συνέντευξή του στο AlloCine εξήγησε ότι "λίγο καιρό πριν ξεκινήσω να γράφω, έτυχε να μένω στις Κυκλάδες. Σταματώ στην Αμοργό και εκεί ανακαλύπτω ότι αυτό το νησί είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην ταινία του Λικ Μπεσόν. Μια μεγάλη αλλαγή σκηνικού. Οι ταβέρνες μεταδίδουν οι εικόνες του στη μεγάλη οθόνη, η μουσική του Ερικ Σέρα είναι σε όλα τα ξενοδοχεία, ακόμα και στη καφετέρια του λιμανιού που μετονομάστηκε με το όνομα της ταινίας. Μακάρι το φαινόμενο να συνεχιστεί πέρα ​​από τη γενιά μου, με εξέπληξε”.

Η πλοκή της ταινίας αφορά σε δυο αχώριστες φίλες που μετά από χρόνια έχασε η μία την άλλη. Όταν συναντιούνται ξανά κάνουν το ταξίδι στις Κυκλάδες που πάντα ονειρεύονταν. Εκεί ανακαλύπτουν ότι πλέον έχουν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στις διακοπές αλλά και στη ζωή! Πρόκειται για μια road movie με πολλές ανατροπές και ακόμα περισσότερες μαγευτικές εικόνες με πανέμορφα ελληνικά τοπία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κοτ και η Λορ Καλαμί ενώ και η Κριστίν Σκοτ Τόμας έχει ένα ρόλο-έκπληξη.

Η ηθοποιός μοιράστηκε τρεις φωτογραφίες από την νέα της ταινία με τις συμπρωταγωνίστριές της, γράφοντας "”Οι Κυκλάδες”, πηγαίνετε εκεί για τον ήλιο και το καλό χιούμορ”, αναφερόμενη στα ελληνικά νησιά αλλά και την ίδια την ταινία.

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.