Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/12

Μία μουσική βιογραφία και ένα βραβευμένο ασπρόμαυρο arthouse φιλμ μεταξύ των τελευταίων κυκλοφοριών για το 2022.

whitney_houston_i_wanna_dance_with_somebody2

Μία μουσική βιογραφία και ένα βραβευμένο ασπρόμαυρο arthouse φιλμ μεταξύ των τελευταίων κυκλοφοριών για το 2022.

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Η ζωή της μοναδικής ποπ σταρ περνά στη μεγάλη οθόνη. Πρώην μοντέλο και ποπ είδωλο για πάντα, η Γουίτνι Χιούστον χρειάστηκε μόλις τέσσερις δίσκους στα 80s και στα 90s για να θεμελιωθεί στο πάνθεον των διασημότερων και πιο επιδραστικών Αφροαμερικανίδων τραγουδιστριών. Με ένα εμπορικά επιτυχημένο πέρασμα από το σινεμά ("Ο Σωματοφύλακας", 1993) επίσης, η καριέρα της υπήρξε τουλάχιστον εμβληματική, παρά το γεγονός ότι στην προσωπική της ζωή δεν ήταν λίγες οι ταραχώδεις εμπειρίες που τη στιγμάτισαν. Τώρα, ένα μέρος όσων βίωσε περνά στη μεγάλη οθόνη μέσω της ταινίας "Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody", η οποία δανείζεται τον τίτλο της από μία εκ των μεγαλύτερων επιτυχιών της Χιούστον και φέρει την υπογραφή της έμπειρης Κάσι Λέμονς ("Harriet"). Την ποπ σταρ ενσαρκώνει η βραβευμένη με BAFTA Ναόμι Άκι, την οποία γνωρίσαμε στο "Star Wars: Skywalker Η Άνοδος" (Τζ. Τζ. Έιμπραμς, 2019), με την ηθοποιό στην πρώτη πρωταγωνιστική δουλειά της να ενσαρκώνει έναν αληθινά απαιτητικό ρόλο.

Η Ιστορία μιας Μυθιστοριογράφου

Ασπρόμαυρος Χονγκ Σανγκ-σου με βραβείο Αργυρής Άρκτου στην Μπερλινάλε. Μια συγγραφέας ταξιδεύει σε μια μακρινή πόλη, για να συναντήσει μετά από καιρό μια καλή φιλή η οποία έχει ανοίξει δικό της βιβλιοπωλείο. Κατά τη διαμονή της εκεί, σε μια μοναχική βόλτα, γνωρίζεται με ένα σκηνοθέτη και τη σύζυγό του. Μαζί ξεκινούν μια πεζοπορία σε ένα πάρκο, όπου η συγγραφέας συναντά μια ηθοποιό την οποία προσπαθεί να πείσει να γυρίσουν μαζί μια ταινία.

Στη Σκιά του Καραβάτζιο

Μυστήριο εποχής γύρω από τη ζωή του σπουδαίου Ιταλού ζωγράφου. Στην Ιταλία του 17ου αιώνα ο Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστότερος ως Καραβάτζιο, είναι ένας ιδιοφυής καλλιτέχνης που επαναστατεί ενάντια στους αυστηρούς κανόνες της Συνόδου του Τρέντο σχετικά με τη απεικόνιση θρησκευτικών εικόνων. Το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας σα μοντέλα πόρνες, κλέφτες και άστεγους για να φτιάξει χριστιανικούς πίνακες. Η πρακτική του, ωστόσο, σε συνδυασμό με μια ερωτική αντιζηλία, οδηγεί στην καταδίκη του Καραβάτζιο σε θάνατο. Τότε, ο πάπας Πάυλος Ε' αναθέτει σε έναν μυστικό πράκτορα του Βατικανού να διεξάγει πλήρη έρευνα γύρω από τον εκκεντρικό καλλιτέχνη, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα του δώσει χάρη.

Γάμος μετ' Εμποδίων

Η Τζένιφερ Λόπεζ σε γαμήλιες περιπέτειες. Ένα αγαπημένο ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί σε εξωτική τοποθεσία, όπου καταφθάνουν μαζικά τα εκκεντρικά μέλη των οικογενειών τους. Εκεί, από του πουθενά, θα βρεθούν σε μια παλαβή κατάσταση ομηρείας, η οποία θα οδηγήσει τις σχέσεις τους στα άκρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.