Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του (trailer)

Όλοι γνωρίζουν τον Iron Man, αλλά πόσοι ξέρουν τη μοναδική του δουλειά του ρηξικέλευθου σκηνοθέτη πατέρα του;

robert_downey_sr

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος, μπορεί στη φιλμογραφία του να μην κατάφερε να κάνει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία, ωστόσο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του underground αμερικανικού κινηματογράφου των '60s και '70s. Χάρη σε ταινίες με ελάχιστο προϋπολογισμό, όπως τις ριζοσπαστικές σάτιρες "Putney Swope" (1969), "Pound" (1970) και το αντισυμβατικό γουέστερν "Greaser's Palace" (1972), η σκηνοθετική δουλειά του Ντάουνι υπήρξε εμβληματική για την αμερικανική αντι-κουλτούρα της περιόδου.

Από την άλλη ο γιος του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ως ηθοποιός έχει απολαύσει μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και διασημότητα. Μάλιστα, ο πρώτος ρόλος του ήταν στην ηλικία των 5 ετών για χάρη του πατέρα του στο "Pound". Έκτοτε έχει αποσπάσει δύο οσκαρικές υποψηφιότητες ("Chaplin", "Τροπική Καταιγίδα") και έχει ενσαρκώσει δημοφιλείς ρόλους όπως τον Σέρλοκ Χολμς και φυσικά τον υπερήρωα Iron Man.

Τώρα ο Ντάουνι Τζούνιορ περνά πίσω από την κάμερα συν-σκηνοθετώντας μαζί με τον έμπειρο Κρις Σμιθ ("American Movie", "Fyre") το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του πατέρα του με τίτλο "Ρόμπερτ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος". Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη πρόκειται για ένα "ένα τρυφερό και αυθάδικο πορτρέτο της ζωής, της καριέρας και των τελευταίων ημερών του ανεξάρτητου δημιουργού ταινιών Ρόμπερτ Ντάουνι του πρεσβύτερου, του οποίου το επαναστατικό πνεύμα ενέπνευσε δεκαετίες κινηματογραφικής αντικουλτούρας". Η ταινία γυρίστηκε σε διάστημα τριών ετών προτού ο Ρόμπερτ Ντάουνι χάσει τη ζωή του εξαιτίας της νόσου Πάρκινσον.

Το "Ρόμπερτ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος" κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 2 Δεκεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ του "Ρόμπερτ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.