Ανώνυμη Κλήση

1

Αυθαίρετο σεναριακά θρίλερ γεμάτο υπερβολές και ανατροπές, οι οποίες παρατραβάνε επαναλαμβάνοντας κοινότοπες «παγίδες», για να καταλήξουν σε ένα ανόητο, διπλό μάλιστα, σεναριακό τρικ - έκπληξη.

Anonimi_klisi

Ο Γάλλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ρομιάλ Μπουλανζέ πρέπει να δει (ή να ξαναδεί;) επειγόντως τον δανέζικο "Ένοχο", για να διαπιστώσει πως όταν υπάρχουν ιδέες μπορεί να γεννηθεί ένα υποδειγματικό θρίλερ σε έναν κλειστό χώρο, με ένα μόνο πρωταγωνιστή και το τηλέφωνό του. Εδώ έχουμε κάτι παρόμοιο, μόνο που στη θέση του αστυνομικού βρίσκεται ο παρουσιαστής μιας μεταμεσονύκτιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Βετεράνος των ερτζιανών και προβοκάτορας γεμάτος αυτοπεποίθηση, θα αιφνιδιαστεί όταν δεχθεί μια τηλεφωνική κλήση από έναν άγνωστο ο οποίος του ανακοινώνει ότι βρίσκεται σπίτι του και κρατάει αιχμάλωτη την οικογένειά του. Συνομιλώντας μαζί του ζωντανά, θα προσπαθήσει να καταλάβει τα κίνητρά του και να κερδίσει χρόνο.

Από την αρχή το σεναριακό χτίσιμο είναι σχηματικό και ποζάτο, αλλά η φωνητική εισβολή του οργισμένου εκδικητή(;) δημιουργεί ένα στοιχειωδώς αγωνιώδες κλίμα. Η συντήρησή του στηρίζεται όμως σε απανωτές υπερβολές και ανατροπές, οι οποίες παρατραβάνε επαναλαμβάνοντας κοινότοπες "παγίδες", για να καταλήξουν σε ένα ανόητο, διπλό μάλιστα, σεναριακό τρικ - έκπληξη.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ανώνυμη Κλήση

On the Line
1
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ρομιάλ Μπουλανζέ

Ο παρουσιαστής μιας μεταμεσονύκτιας ραδιοφωνικής εκπομπής δέχεται μια τηλεφωνική κλήση από έναν άγνωστο, ο οποίος του ανακοινώνει ότι βρίσκεται στο σπίτι του και κρατάει αιχμάλωτη την οικογένειά του. Συνομιλώντας μαζί του ζωντανά, ο πρώτος προσπαθεί να καταλάβει τα κίνητρά του και να κερδίσει χρόνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.