Διακοπές με την Οικογένεια

1

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Diakopes_me_thn_oikogeneia

Από τους πλέον πετυχημένους σύγχρονους stand-up κωμικούς, ο (εκ μητρός) φιλιππινέζικης καταγωγής Τζο Κόι έχει κάνει καριέρα σατιρίζοντας τα στερεότυπα μιας ασιατικής οικογένειας που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της στην Αμερική. Συνδέοντάς τα με το μοτίβο του εικοσάρη που προσπαθεί να καταλάβει τη γενιά του πατέρα του, θέμα πολλών σκετς του βγαλμένο από την αληθινή σχέση με το γιο του, μετατρέπει στην ουσία τα stand-up αστεία του σε μια μισο-μυθοπλαστική, μισο-τηλεοπτική reality κωμωδία για έναν κωμικό του Λος Άντζελες, ο οποίος ενώ κυνηγά απεγνωσμένα ένα ρόλο σε τηλεοπτική σειρά, είναι αναγκασμένος να περάσει την Κυριακή του Πάσχα στο Σαν Φρανσίσκο με τη φιλιππινέζικη οικογένειά του, η οποία θα πολλαπλασιάσει τους μπελάδες του.


Λιγοστά τα αστεία και ακόμα λιγότερη η πρωτοτυπία των κοινότοπα φολκλορικών παρεξηγήσεων, με την υπερβολή των συμπεριφορών να ξεχειλίζει από κλισέ γραφικότητας. Ο Κόι δεν κάνει κινηματογραφικό γκελ και η διαρκώς διογκούμενη φάρσα είναι τόσο προχειρογραμμένη που δεν παλεύεται ούτε ως πιλότος τηλεοπτικού σίριαλ.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Διακοπές με την Οικογένεια

Easter Sunday
1
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 96 '
  • Τζέι Χαντρεσεκάρ

Ένας κωμικός που κυνηγά ένα ρόλο σε τηλεοπτική σειρά είναι αναγκασμένος να περάσει την Κυριακή του Πάσχα με τη φιλιππινέζικης καταγωγής οικογένειά του, η οποία θα πολλαπλασιάσει τους μπελάδες του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.