Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 4/8

Ο Αύγουστος μπαίνει με βροχή πρωτοκλασάτων αστέρων στα προσεχώς της επόμενης εβδομάδας.

episimi_simmetoxi «Επίσημη Συμμετοχή»

Ο Αύγουστος μπαίνει με βροχή πρωτοκλασάτων αστέρων στα προσεχώς της επόμενης εβδομάδας.

Επίσημη Συμμετοχή

Πενέλοπε Κρουζ εναντίον Χαβιέρ Μπαρδέμ. Κρουζ, Μπαντέρας και ο πολύπειρος Όσκαρ Μαρτίνεζ ("Ο Επιφανής Πολίτης") πρωταγωνιστούν σε ένα all-star και εντελώς κινηματογραφικό δράμα. Στην "Επίσημη Συμμετοχή" του ταλαντούχου σκηνοθετικού διδύμου Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντιπράτ ("Το Αριστούργημά μου"), όλα ξεκινούν από τη ματαιοδοξία ενός δισεκατομμυριούχου. Πρόκειται για έναν ασύλληπτα πλούσιο άντρα, ο οποίος αποφασίζει παρορμητικά πως θέλει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Επιλέγει, τότε, μια φιλόδοξη όσο και κορυφαία σκηνοθέτρια (Κρουζ) για να κουμαντάρει τη μεγαλεπήβολη παραγωγή του, η οποία αφορά τη σινε-διασκευή ενός κλασικού μυθιστορήματος με την υπογραφή νομπελίστα. Ο χαρακτήρας της Κρουζ, όμως, εκτός από τις δημιουργικές προκλήσεις και τις απαιτήσεις των γυρισμάτων, καλείται να κουμαντάρει τους τοξικούς εγωισμούς των δύο πρωταγωνιστών της. Εκείνων, δηλαδή, που ενσαρκώνουν οι Μπαντέρας και Μαρτίνεζ, οι οποίοι κρατούν τους ρόλους δύο αντρών οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές γενεές και σχολές σκέψεις. Τι μπορεί, άραγε, να πάει στραβά;

Bullet Train

Περιπέτεια του Ντέιβιντ Λιτς ("John Wick") με τον Μπραντ Πιτ. Tο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Κοτάρο Ισάκα "Maria Beetle" διασκευάζεται κινηματογραφικά ως "Bullet Train", μια περιπέτεια καταιγιστικής δράσης με τον Μπραντ Πιτ ως επαγγελματία δολοφόνο με το όνομα… Πασχαλίτσα, σε μια γιαπωνέζικη αποστολή ρουτίνας. Πρέπει να μεταφέρει ένα χαρτοφύλακα από το Τόκιο στην Μαριόκα με το υψηλής ταχύτητας τραίνο, στο οποίο όμως επιβαίνουν μερικοί ακόμα ανταγωνιστές του με σκοπό να του τον αποσπάσουν. Το τι περιέχει ο χαρτοφύλακας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή τη μυστηριώδη αποστολή, την οποία ενορχηστρώνει σκηνοθετικά ο στιλίστας Ντέιβιντ Λιτς ("Atomic Blonde", "Deadpool 2", "Fast & Furious: Hobbs & Shaw"). Δίπλα στον Μπραντ Πιτ πρωταγωνιστούν οι Άαρον Τέιλορ - Τζόνσον, Τζόι Κινγκ, Μάικλ Σάνον, Λόγκαν Λέρμαν και Σάντρα Μπούλοκ (ως Μαρία Μπιτλ).

Διακοπές με την Οικογένεια

Ένας stand-up κωμικός σε οικογενειακούς μπελάδες. Ο Τζο Κόι εμπνέεται από τις σουρεαλιστικές εμπειρίες που έχει ζήσει με τους συγγενείς του και στήνει μια κωμωδία παρεξηγήσεων γύρω από τις διακοπές του Πάσχα, όταν όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να γιορτάσει παρέα.

Atlantic City

Η πιο αμερικανική ταινία του Λουί Μαλ με τους Μπαρτ Λάνκαστερ και Σούζαν Σαράντον. Ενας ασήμαντος "Μπούκι" μπλέκεται σ' έναν αγώνα με την τοπική Μαφία για χάρη μιας όμορφης γυναίκας και για να μπορέσει να πιάσει την καλή ύστερα από χρόνια απογοητεύσεων και μιζέριας.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού

Ξενόγλωσσο Όσκαρ για μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες του τσέχικου νέου κύματος. Στη γερμανοκρατούμενη Σλοβακία του Β΄ Παγκοσμίου ένας άβουλος ξυλουργός αναλαμβάνει τη διαχείριση ενός μαγαζιού που ανήκει σε μια γηραιά Εβραία, η οποία δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.