Παραγωγή ταινιών: Από την ιδέα στη μεγάλη οθόνη

Τετραήμερο masterclass με τους θρυλικούς παραγωγούς ταινιών του Χόλιγουντ, Sid Ganis και Nancy Hult Ganis.

Sid Ganis

To Hellenic American College/Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν εντατικό σεμινάριο γύρω από το μαγικό ταξίδι ενός παραγωγού ταινιών με τον Sid Ganis, πρώην εκλεγμένο Πρόεδρο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και τη Nancy Hult Ganis, Αμερικανίδα τηλεοπτική και κινηματογραφική αρθρογράφο, συγγραφέα, παραγωγό καθώς και συνιδρυτή και συνεργάτη της Out of the Blue…Entertainment.

1ο Μάθημα - Ανάπτυξη σεναρίου - Σεναριογραφία/έρευνα
Από μια πρωτότυπη ιδέα, βιβλίο, άρθρο, είδηση, σε ένα σενάριο για οπτικά μέσα. Το συγκεκριμένο μάθημα θα εστιάσει στη σημασία μιας ιστορίας -- ανάπτυξη χαρακτήρων, δημιουργία ύφους, ρεπεράζ και πόσο σημαντικό είναι να είναι το σενάριο στιβαρό πριν επικοινωνήσετε με έναν σκηνοθέτη και στη συνέχεια με ηθοποιούς.  Η κότα ή το αβγό; - πότε και πώς να πουλήσει την ιδέα ή το σενάριο.

NancyHultGanis
Nancy Hult Ganis

2ο Μάθημα - Καθοδήγηση της ομάδας - Αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης
Pre-production. Πώς το σενάριο οδηγεί στον σκηνοθέτη, τον κινηματογραφιστή, τον ατζέντη, τους ηθοποιούς, τους σχεδιαστές παραγωγής, τον ενδυματολόγο και τις μυριάδες ταλέντων που συγκεντρώθηκαν για να δώσουν ζωή στην ιστορία.

3ο Μάθημα - Ώρα για δράση – Ο χαμός στα γυρίσματα και οι άρχοντες των δαχτυλιδιών
Πώς η οικογένεια των συμμετεχόντων σε μια ταινία δουλεύει στις διάφορες τοποθεσίες, πώς το κάθε τμήμα καθοδηγεί τη δική του ομάδα από τους καλλιτέχνες στους υπεύθυνους για τον φωτισμό στα γυρίσματα, τις κατασκευές,  τα προς χρήση αντικείμενα, την προετοιμασία αλλά πάντα σε συντονισμό με τον παραγωγό(-ούς) για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα λειτουργούν ομαλά και έγκαιρα.  Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

4ο Μάθημα - Όταν σταματήσει το γύρισμα – Σύνθεση όλων των μερών
Editor, sound mixer, recording artists, special effects αρχίζουν να δουλεύουν πάνω στο μοντάζ. Σήμερα, στον ψηφιακό κόσμο, αυτό μπορεί να ξεκινήσει ταυτόχρονα με το γύρισμα, αλλά ολοκληρώνεται στο τέλος αυτού για να λύσει τυχόν προβλήματα, να εισάγει τα απαραίτητα στοιχεία, να διορθώσει τυχόν ελαττώματα στους διαλόγους και να ολοκληρώσει τη μουσική επένδυση. Με την ολοκλήρωση της ταινίας, το μάρκετινγκ και η διανομή λαμβάνει χώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

23, 27, 28 & 29 Ιουνίου | Ελληνοαμερικανική Ένωση | Συνεδριακός χώρος, 4ος όροφος, Μασσαλίας 22, Αθήνα | Διαθέσιμες 15 θέσεις | Κόστος: 250€ | https://www.hau.gr/en-us/culture/events/2022/filmmaking-from-concept-to-screen

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.