Παραγωγή ταινιών: Από την ιδέα στη μεγάλη οθόνη

Τετραήμερο masterclass με τους θρυλικούς παραγωγούς ταινιών του Χόλιγουντ, Sid Ganis και Nancy Hult Ganis.

Sid Ganis

To Hellenic American College/Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν εντατικό σεμινάριο γύρω από το μαγικό ταξίδι ενός παραγωγού ταινιών με τον Sid Ganis, πρώην εκλεγμένο Πρόεδρο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και τη Nancy Hult Ganis, Αμερικανίδα τηλεοπτική και κινηματογραφική αρθρογράφο, συγγραφέα, παραγωγό καθώς και συνιδρυτή και συνεργάτη της Out of the Blue…Entertainment.

1ο Μάθημα - Ανάπτυξη σεναρίου - Σεναριογραφία/έρευνα
Από μια πρωτότυπη ιδέα, βιβλίο, άρθρο, είδηση, σε ένα σενάριο για οπτικά μέσα. Το συγκεκριμένο μάθημα θα εστιάσει στη σημασία μιας ιστορίας -- ανάπτυξη χαρακτήρων, δημιουργία ύφους, ρεπεράζ και πόσο σημαντικό είναι να είναι το σενάριο στιβαρό πριν επικοινωνήσετε με έναν σκηνοθέτη και στη συνέχεια με ηθοποιούς.  Η κότα ή το αβγό; - πότε και πώς να πουλήσει την ιδέα ή το σενάριο.

NancyHultGanis
Nancy Hult Ganis

2ο Μάθημα - Καθοδήγηση της ομάδας - Αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης
Pre-production. Πώς το σενάριο οδηγεί στον σκηνοθέτη, τον κινηματογραφιστή, τον ατζέντη, τους ηθοποιούς, τους σχεδιαστές παραγωγής, τον ενδυματολόγο και τις μυριάδες ταλέντων που συγκεντρώθηκαν για να δώσουν ζωή στην ιστορία.

3ο Μάθημα - Ώρα για δράση – Ο χαμός στα γυρίσματα και οι άρχοντες των δαχτυλιδιών
Πώς η οικογένεια των συμμετεχόντων σε μια ταινία δουλεύει στις διάφορες τοποθεσίες, πώς το κάθε τμήμα καθοδηγεί τη δική του ομάδα από τους καλλιτέχνες στους υπεύθυνους για τον φωτισμό στα γυρίσματα, τις κατασκευές,  τα προς χρήση αντικείμενα, την προετοιμασία αλλά πάντα σε συντονισμό με τον παραγωγό(-ούς) για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα λειτουργούν ομαλά και έγκαιρα.  Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

4ο Μάθημα - Όταν σταματήσει το γύρισμα – Σύνθεση όλων των μερών
Editor, sound mixer, recording artists, special effects αρχίζουν να δουλεύουν πάνω στο μοντάζ. Σήμερα, στον ψηφιακό κόσμο, αυτό μπορεί να ξεκινήσει ταυτόχρονα με το γύρισμα, αλλά ολοκληρώνεται στο τέλος αυτού για να λύσει τυχόν προβλήματα, να εισάγει τα απαραίτητα στοιχεία, να διορθώσει τυχόν ελαττώματα στους διαλόγους και να ολοκληρώσει τη μουσική επένδυση. Με την ολοκλήρωση της ταινίας, το μάρκετινγκ και η διανομή λαμβάνει χώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

23, 27, 28 & 29 Ιουνίου | Ελληνοαμερικανική Ένωση | Συνεδριακός χώρος, 4ος όροφος, Μασσαλίας 22, Αθήνα | Διαθέσιμες 15 θέσεις | Κόστος: 250€ | https://www.hau.gr/en-us/culture/events/2022/filmmaking-from-concept-to-screen

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Πρωτότυπη ιστορία που μένει πιστή στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί, χωρίς να εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό. Συμπαθής ο καινούριος Οβελίξ Ζιλ Λελούς, απολαυστικός ο Καίσαρας Βενσάν Κασέλ, αναιμικός ο πρωταγωνιστής (και σκηνοθέτης) Γκιγιόμ Κανέ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/02/2023

Χτύπος στην Καλύβα

Ατμοσφαιρικός και σεναριακά ευρηματικός όπως πάντα, ο δημιουργός της "Έκτης Αίσθησης" εκτροχιάζει το υποβλητικό θρίλερ του σε μια αδέξια, χοντροκομμένη παραβολή πάνω στον εγωισμό, τη θυσία και την κοινωνική "απομόνωση".

Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Γλυκόπικρα στρογγυλεμένο δράμα με σινεφίλ ευαισθησίες. Οσκαρικά υποψήφια φωτογραφία, ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Ολίβια Κόλμαν, τα απλά και βασικά από τον σεναριογράφο – σκηνοθέτη Σαμ Μέντες ("American Beauty").

Μέρες Ξηρασίας

Πολιτική καταγγελία σκηνοθετημένη με σφρίγος σαν αποπνικτικό ψυχολογικό θρίλερ. Πλήθος φεστιβαλικών συμμετοχών και βραβείων, από τις Κάνες ως την Θεσσαλονίκη.

Καθαρτήριο

Σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα με στοιχεία μαύρου χιούμορ. Έντονα αλληγορικό όσο και παντελώς άνισο, δυσκολεύεται να ενοποιήσει τη σκηνοθετική στιβαρότητα με τη σεναριακή αφέλεια.

Στον Ανοιχτό Δρόμο

Ο συννεφιασμένος ρεαλισμός της Κέλι Ρέιχαρντ, ο πίνακας του Άντριου Γουέιεθ "Christina’s world" και το απέραντο αμερικανικό τοπίο εμπνέουν ένα αργό, μελαγχολικό και υπνωτιστικό χρονικό θηλυκής ενηλικίωσης.

Δυο Φίλοι και Ένας Ασβούλης

Από τη μια μεριά μια απλοϊκά περιπετειώδες και αστεία ιστορία, κι από την άλλη μερικές… σουρεαλιστικές αφηγηματικές παρεμβάσεις προσφέρουν ένα στοιχειωδώς ενδιαφέροντα καρτουνίστικο συνδυασμό διανθισμένο με μουσική και τραγούδια.