Τα βραβεία του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Δείτε όλες τις ταινίες στις οποίες απονεμήθηκαν οι δάφνες της διοργάνωσης.

i_am_belmaya «Είμαι η Μπελμάγια»

Παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, παραγωγών, φίλων και όλων των συμμετεχόντων στην παραγωγή του φετινού Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, η τελετή λήξης της 8ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, κατά την οποία απονεμήθηκαν και τα βραβεία κοινού.

Ειδικότερα, το βραβείο κοινού για το καλύτερο διεθνές ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στην ταινία "Είμαι η Μπελμάγια" ("I am Belmaya") της Σου Κάρπεντερ, ενώ το βραβείο κοινού για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία του Χρήστου Μπάρμπα "Μέσα από τα Τζάμι, Τρεις Πράξεις". Από την άλλη, σε ξεχωριστή εκδήλωση, απονεμήθηκαν από τριμελή διεθνή κριτική επιτροπή τα βραβεία ισότητας, τα οποία μοιράστηκαν οι ταινίες "Είμαι ο Σάμιουελ" ("I am Samuel", Πιτ Μουρίμι) και "Είμαι η Μπελμάγια" ("I am Belmaya", Σου Κάρπεντερ). Εύφυμο μνεία απέσπασε το ντοκιμαντέρ "Ultraviolette, η Συμμορία που Έφτυνε Αίμα" ("Ultraviolette and the Blood-spitters Gang", Ρόμπιν Χάνζινγκερ). 'Επειτα, το ειδικό βραβείο του αφιερώματος στους πολιτισμούς της Υποσαχάριας Αφρικης απέσπασε ο "Χρυσός Λύκος του Μπαλολέ" ("The Golden Wolf of Balolé", Χλόε Αΐτσα Μπόρο).

the_golden_wolf_of_balole
"The Golden Wolf of Balolé"

Κατά την διάρκεια της τελετής λήξης προβλήθηκε το συλλογικό ντοκιμαντέρ 12
προπτυχιακών φοιτητών του εργαστηρίου Βιντεοτέχνης της Ανωτάτης Σχολής
Καλών Τεχνών, με τίτλο "Πορτραίτα", που ετοιμάστηκε κατά την διάρκεια του
Φεστιβάλ υπό την καθοδήγηση του Ολλανδού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρομπούτ, του διευθυντή φωτογραφίας Οδυσσέα Παυλόπουλου και της καθηγήτριάς τους Βίκης Μπέτσου. Προβλήθηκαν επίσης τρεις πρωτότυπες ταινίες video art μικρού μήκους που δημιούργησαν στο πλαίσιο του 7ου ΔΦΝΠ τρεις μεταπτυχιακές φοιτήτριες της ΑΣΚΤ, υπό την καθοδήγηση της καλλιτεχνικής συμβούλου του Φεστιβάλ Κλεώνης Φλέσσα.

Επιπλέον, μια μικρή έκπληξη επεφύλασσαν στο κοινό της εκδήλωσης μαθητές από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας που συμμετείχαν στο σεμινάριο stop motion animation του Τόμας Κούνστλερ. Αφού προβλήθηκε η μικρού μήκους animation ταινία που ετοίμασαν, τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν τζέμπε! Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικοχορευτικά ο Κενυάτης χορευτής και χορογράφος από την Αθήνα, Sammi Gian Kigumba, και 5 εκπληκτικοί Γάλλοι μουσικοί που συναντήθηκαν μουσικά για να παίξουν στο δικό μας Φεστιβάλ με το ελληνικό όνομα "Navayo Quintet".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.