"Bαλίτσα με εικόνες και ήχους": Διαδικτυκά σεμινάρια για τον κινηματογράφο

Η πολυέτη κινηματογραφική εμπειρία του «ΚΑΡΠΟΥ» οδήγησε στη διεξαγωγή μιας σειράς online workshops για επαγγελματίες και ερασιτέχνες που θέλουν να εξοικειωθούν με την τέχνη του κινηματογράφου.

ΚΑΡΠΟΣ κινηματογραφικά εργαστήρια

Η "Bαλίτσα με εικόνες και ήχους" είναι ένα καινοτόμο διαδικτυακό κινηματογραφικό σεμινάριο για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον κινηματογράφο και την φωτογραφία. Είναι προϊόν της πολυετούς εκπαιδευτικής κινηματογραφικής εμπειρίας του "ΚΑΡΠΟΥ" σε θέματα οπτικοακουστικών μέσων, κινηματογράφου και δημιουργικής χρήσης εφαρμογών. Ακριβώς γι’αυτό η χρήση της πλατφόρμας είναι εύκολη, η τιμή πολύ προσιτή και η ύλη είναι απολύτως εστιασμένη σε όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει το δημιουργικό του ταξίδι στις εικόνες και τους ήχους.

Έτσι, η "Bαλίτσα με εικόνες και ήχους" θα ενθουσιάσει όλους όσους αγαπούν το σινεμά και την φωτογραφία, ονειρεύονται να κάνουν μια ταινία μικρού μήκους και χρειάζονται τις πρώτες βασικές γνώσεις με καθοδήγηση από επαγγελματίες αλλά και όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες τους στα social media, στις φοιτητικές τους εργασίες και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Το διαδικτυακό κινηματογραφικό σεμινάριο περιλαμβάνει: 6 κεφάλαια μαθημάτων ( "Παρατηρώ και καταγράφω: Κάδρα και πλάνα", "Αφηγούμαι: Φωτοκόμικ μυθοπλασίας", "Αφηγούμαι: Ντοκιμαντέρ", "Επιλέγω: Ψηφιακό κολάζ και μοντάζ", "Κατασκευάζω και κινώ: Animation" και "Ακούω και συνθέτω: Ήχος"), 40 ώρες συνολικό χρόνο παρακολούθησης και 85λεπτά βιντεο μαθημάτων, ποιοτικά επιλεγμένα tutorial και συνδέσμους από την πληθώρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και 35 διαδραστικές διασκεδαστικές ασκήσεις με μοναδικό εργαλείο ένα smartphone, μια φωτογραφική μηχανή ή έναν υπολογιστή. Μέσα από τις ασκήσεις των κεφαλαίων εξασκείται κανείς στη δημιουργία των διαφορετικών πλάνων, του δικού του storyboard, μυείται στα μυστικά του animation, μαθαίνει πώς να "ντύνει" με ήχους μια ιστορία και να μοντάρει την ιστορία του.

ΚΑΡΠΟΣ εργαστήρια κινηματογράφου
Αθηνά Λέκκα, κολάζ εμπνευσμένο από το έργο "Béné" του Brno del Zou

Ακόμη, προσφέρεται mentoring από επαγγελματίες του κινηματογράφου. Οι Μέντορες καθοδηγούν, διορθώνουν, εμπνέουν και κυρίως βοηθούν την εκπαιδευτική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι όποιος ολοκληρώνει όλο τον κύκλο μαθημάτων με επιτυχία δίνεται η δυνατότητα να στείλει στον μέντορα της πλατφόρμας ένα προσχέδιο σεναρίου ή μια ολοκληρωμένη ταινία (σε προδιαγραφές που καθορίζονται από τον διοργανωτή) και να συζητήσει μαζί του διαδικτυακά για την βελτίωσή της.

Συνεργαζόμενοι καλλιτέχνες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΡΙΣΠΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΖΗΣ, ΠΟΠΗ ΛΕΓΑΚΗ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΛΕΟΥΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΣΟΥΡΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΣΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΞΥΔΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΘΕΛΓΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΧΟΙΝΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ.

Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 15 ετών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.