Απαγόρευση εισόδου στο Γουίλ Σμιθ για 10 χρόνια στις εκδηλώσεις της Ακαδημίας

Έγινε γνωστή η τιμωρία του οσκαρικού ηθοποιού στη συνέχεια του περιστατικού με το χαστούκισμα του Κρις Ροκ.

will_smith_gemini_man

Ύστερα από περίπου δύο εβδομάδες, τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποφάσισαν ποια θα είναι η ποινή του Γουίλ Σμιθ για το χαστούκι που έριξε στον Κρις Ροκ κατά τη διάρκεια των 94ων βραβείων Όσκαρ.

Ο ηθοποιός ο οποίος, θυμίζουμε, αμέσως μετά το περιστατικό απέσπασε Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου για την ταινία "Η Μέθοδος των Γουίλιαμς" (Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν), τιμωρήθηκε με δεκαετή απαγόρεση εισόδου σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ακαδημία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντέιβιντ Ρούμπιν. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι: "Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι για μια περίοδο δέκα ετών ξεκίνωντας από τις 8 Απριλίου 2022, δε θα επιτρέπεται η είσοδος στον κ. Σμιθ σε καμία εκδήλωση ή πρόγραμμα της Ακαδημίας, είτε αυτοπροσώπος είτε διαδικτυακά, συμπεριλαμβανομένης και της τελετής απονομής των Όσκαρ", προσθέτοντας ακόμα πως "ελπίζουμε ότι έτσι μπορεί να ξεκινήσει μια περίοδος επούλωσης πληγών και συναισθηματικής αποκατάστασης όλων των εμπλεκομένων".

Προτού η Ακαδημία πάρει τις παραπάνω αποφάσεις ο Σμιθ είχε παραιτηθεί από μέλος της, αναγνωρίζοντας το λάθος του και ζητώντας συγγνώμη από το Ροκ. Με τα έως τώρα δεδομένα, στο εξής ο ηθοποιός, προφανώς, δε θα μπορεί ούτε και να ψηφίζει στα Όσκαρ, ενώ αμφίβολο είναι το μέλλον αρκετών πρότζεκτ που είχε στα σκαριά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.