Οι 11 greek erotica ταινίες που έρχονται στο Cinobo

Το καυτό αφιέρωμα της streaming πλατφόρμας υπόσχεται αξέχαστες αλλά και νοσταλγικές νύχτες προβολών...

to_koritsi_vomva «Το Κορίτσι Βόμβα (Το Κορίτσι με τα Γαλανά Μάτια)»

Στην αρχή η είδηση ακούστηκε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αφού το δελτίο τύπου ήρθε ανήμερα της "γιορτής" των ψεμάτων, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Η μερακλίδικη streaming πλατφόρμα Cinobo φιλοξενεί ένα καυτό αφιέρωμα στις greek erotica ταινίες του '70 το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο, φιλοδοξώντας να... αναθερμάνει τη σχέση μας με ένα παρεξηγημένο(;) είδος του ελληνικού σινεμά το οποίο ευδοκίμησε παράλληλα με το ρεύμα του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:
"Στα 70s, μια εποχή που η πορνογραφία ήταν παράνομη και όχι διαθέσιμη σε όλους με ένα κλικ στον υπολογιστή, μια εποχή στην οποία η θέαση δύο γυμνών κορμιών να ερωτοτροπούν μπορούσε να γίνει μόνο στη μεγάλη οθόνη, η Greek Erotica αποτέλεσε ένα ολόκληρο κομμάτι της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής με διεθνή απήχηση και κερδοφορία, με ελληνικά κινηματογραφικά studio αποκλειστικά προσανατολισμένα σε τέτοιες παραγωγές, με ηθοποιούς που εξελίχθηκαν σε stars του είδους και με σινεμά που έπαιζαν αποκλειστικά ερωτικές ταινίες. Κι ενώ σε όλες αυτές τις ταινίες το γυμνό είναι, με τα σημερινά δεδομένα, σχεδόν… αθώο, οι δαιμόνιοι αιθουσάρχες και προβολατζήδες της εποχής φρόντιζαν να εμπλουτίζουν το θέαμα με ένθετες σκηνές πιο σκληρού πορνό, τις λεγόμενες 'τσόντες'". Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τις 11 ταινίες του αφιερώματος στο greek erotica:

Το Κορίτσι και το Άλογο (Βαγγέλης Σερντάρης, 1973)

to_koritsi_kai_to_alogo

Η ταινία-ορόσημο για τη greek erotica είναι κάτι περισσότερο από μια παράθεση soft porn σκηνών με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι, συνοδευόμενων μεταξύ άλλων από τραγούδια που ερμηνεύει η Ελπίδα!

Διαμάντια στο Γυμνό σου Σώμα (Όμηρος Ευστρατιάδης, 1972)

diamadia_sto_gymno_sou_soma

Από τα "διαμάντια" ενός από τους βασικούς σκηνοθέτες του greek erotica, με γνωστούς πρωταγωνιστές και την προσθήκη πλοκής αστυνομικού μυστηρίου ως γαρνιτούρα γύρω από τις ερωτικές σκηνές.

Πιο Θερμή από τον Ήλιο (Όμηρος Ευστρατιάδης, 1972)

pio_thermi_apo_ton_ilio

Το θερμόμετρο και το καλτόμετρο χτυπούν κόκκινο με την Άννα Φόνσου ως πλούσια παραμελημένη σύζυγο που αναζητά απολαύσεις στους ανθρώπους του λιμανιού, και τον Γιάννη Πουλόπουλο να τη συνοδεύει τραγουδώντας on camera με την κιθάρα του.

Ένα Ελεύθερο Κορίτσι (Όμηρος Ευστρατιάδης, 1973)

ena_elefthero_koritsi

Οι θρυλικοί Πελόμα Μποκιού με τον Βλάσση Μπονάτσο δίνουν την απαραίτητη ψυχεδελική διάσταση σε ένα ακόμη ερωτικό τρίγωνο από τον έμπειρο πρωτεργάτη του είδους Όμηρο Ευστρατιάδη.

Το Κορίτσι Βόμβα (Το Κορίτσι με τα Γαλανά Μάτια) (Νίκος Μαστοράκης, 1976)

Η Μαρία Αλιφέρη μαγνητίζει με το βλέμμα σε μια ταινία που συνδυάζει ερωτισμό, τηλεπαθητικές δυνάμεις και… ψυχροπολεμικό θρίλερ κι έκανε διεθνή επιτυχία σε VHS με τίτλο Death Has Blue Eyes.

Ερωτικός Παροξυσμός (Ηλίας Μυλωνάκος, 1973)

erotikos_paroxysmos

Το φιλμ νουάρ συναντά το βουκολικό δράμα στην παραδομένη στην έξαψη του πάθους ελληνική επαρχία. Σε μικρό ρόλο έκπληξη, η cult μορφή του Απόστολου Σουγκλάκου.

Αδιέξοδος (Ερωτομανείς) (Όμηρος Ευστρατιάδης, 1971)

adiexodos_erotomaneis

Και δράμα εθισμού, και απαγορευμένος έρωτας, και Ούντο Κίερ με φόντο το Αιγαίο. Ο Όμηρος Ευστρατιάδης σκηνοθετεί τον θρυλικό Ούντο Κίερ και τη Μπέτυ Αρβανίτη σε μια ερωτική περιπέτεια-δηλητήριο.

Η Πρόκληση (Όμηρος Ευστρατιάδης, 1971)

i_proklisi

Τους δύο εραστές χωρίζουν τάξεις, χρήματα και ολόκληρες κοσμοθεωρίες. Όμως κάποιες φορές τίποτα δεν είναι αρκετό για να σβήσει ένα μεγάλο πάθος. Έλενα Ναθαναήλ και Ανδρέας Μπάρκουλης σε ένα ερωτικό έπος.

Άγουρη Σάρκα (Παναγιώτης Κωνσταντίνου, 1974)

agouri_sarka

Λαγνεία και αρχαιοκαπηλία. Μια διεθνής εγκληματική σπείρα βρίσκει τον δάσκαλό της στο ελληνικό πέλαγος, τα εγκλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο κι η εγγονή ενός φτωχού ψαρά είναι το κλειδί της υπόθεσης.

Το Κορίτσι του Ναύτη (Όμηρος Ευστρατιάδης, 1970)

to_koritsi_tou_nafti

Με κυρίαρχη τη σαρωτική παρουσία της Γκιζέλα Ντάλι, το ασπρόμαυρο φιλμ έχει ναυαγούς, Αιγαίο και ασφυκτική πίεση κλειστής κοινωνίας που δεν ανέχεται έρωτες και πάθη. Οι 40.000 θεατές που το είδαν εκείνη τη χρονιά στο σινεμά, δεν είχαν τέτοιους ενδοιασμούς.

Η Ιδιωτική μου Ζωή (Όμηρος Ευστρατιάδης, 1971)

i_idiotiki_mou_zoi

Ριμέικ της ταινίας του Ερρίκου Ανδρέου, Κατηγορώ το Κορμί μου, με τους Ανδρέα Μπάρκουλη, Άννα Φόνσου και Άλκη Γιαννακά σε μια αστυνομική ιστορία ερωτικού μυστηρίου, που οφείλει πολλά στη μουσική του Μάνου Λοΐζου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.