Πρώτο τρέιλερ για τη μεταφορά του "Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες"

Το δημοφιλές μυθιστόρημα της Αμερικανίδας Ντέλια Όουενς περνά στη μεγάλη οθόνη αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

where_the_crawdads_sing

Ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα και στην Ελλάδα τον τελευταίων ετών, το οποίο φέρει την υπογραφή της Αμερικανίδας Ντέλια Όουενς και έχει τίτλο "Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες" (εκδ. Δώμα) - στο πρωτότυπο "Where the Crawdads Sing", περνάει τώρα με αξιώσεις στη μεγάλη οθόνη.

Η επίσημη σύνοψη του βιβλίου έχει ως εξής:
"Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Άντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου;
Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ’ τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ’ όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Όταν δύο νεαροί απ’ το χωριό γοητεύονται απ’ την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο".

Την κινηματογραφική διασκευή έχει αναλάβει η Ολίβια Νιούμαν ("First Match") και το σενάριο η Λούσι Αλιμπάρ, η οποία στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Μπεν Ζάιτλιν στα εξαιρετικά "Μυθικά Πλάσματα του Νότου" (2012). Στο ρόλο της Κάια βρίσκεται η διάσημη από τη συμμετοχή της στη σπουδαία σειρά "Normal People"Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς, ενώ στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε ακόμα τον πολύπειρπ Ντέιβιντ Στράθερν που είδαμε πρόσφατα στο "Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών" (Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, 2021) και τον ανερχόμενο Χάρις Ντίκινσον ("Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα").

Δείτε το τρέιλερ του "Where the Crawdads Sing":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.