Δωρεάν νεανικό σινεμά στο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ Psaroloco

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σας περιμένουν ταινίες για μικρούς σινεφίλ.

mum_is_pouring_rain_short «Μαμά Βρέχει»

Ειδικά σχεδιασμένο για νεαρούς σινεφίλ, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco υπόσχεται να συγκινήσει τους λιλιπούτειους θεατές που θα βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 16-17/4.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μικρού μήκους ταινίες όλων των ειδών και από όλο τον κόσμο, με στόχο να επιτευχθεί "η επαφή των παιδιών και με άλλα είδη πλην του εμπορικού μοντέλου - χολιγουντιανού τύπου", σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Επιπλέον, το περιεχόμενο των ταινιών "προσεγγίζει μια τεράστια γκάμα θεμάτων από τον ακτιβισμό, τη μετανάστευση, την οικολογία  μέχρι το φύλο, τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα", ενώ επιλέχθηκαν έτσι ώστε "να εκπληρώνουν τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Οι ταινίες μικρού μήκους  λειτουργούν όπως τα ποιήματα έναντι των λογοτεχνικών κειμένων: περιέχουν έντονο, γλαφυρό λόγο και πολυσημία, είναι πυκνογραμμένα και πολύ-επίπεδα και ως εκ τούτου ανοιχτά σε ποικίλες ερμηνείες". Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών.

Συνολικά το φεστιβάλ παρουσιάζει 48 ταινίες μικρού μήκους από 20 χώρες, χωρισμένες σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες (4+, 7+, 10+, 12+, 15+). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.

"Girlhood"

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το βραβευμένο στο σημαντικό φεστιβάλ του Ανεσί animation "Μαμά Βρέχει", η "Αόρατη Μαθήτρια" που έκανε πρεμιέρα στο τμήμα Generation Kplus της πρόσφατης Μπερλινάλε. Πρόκειται για την ίδια ενότητα στην οποία φέτος απέσπασε ακόμα ένα βραβείο το ελληνικό "Βανκούβερ" της Άρτεμις Αναστασιάδου. Στο Psaroloco το ελληνικό σινεμά έχει την τιμητική του, καθώς συμμετέχουν ακόμα οι εξής ταινίες: "Girlhood" (Βάνια Τέρνερ & Μαρία Σιδηροπούλου), "Μόνοι στο Ασανσέρ" (Αναστασία Παπαδοπούλου), "Ενιδρύδα" (Νίκος Νταγιαντάς), "Το Ελάφι και ο Ιππότης" (Βιβή Μαρκάτου), "Κρατήστε τα Πόδια Σας στα Σύννεφα" (Ελένη Λαζαρίδη) και "Απολεσθέντα" (Βίβιαν Παπαγεωργίου).

Τέλος, τα βραβεία του Psaroloco θα απονείμει διεθνής κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους: Γιάννα Δεληγιάννη (σκηνοθέτρια - ιδρύτρια του cinemathesis), Κωστή Δημoλιό (νηπιαγωγός – αρθρογράφος του themedia.owl), Τάσο Κότσιρα (Διευθυντής – CEO Nurbs Productions), τη Λουσί Κουλιγκόβα (Διευθύντρια Τσεχικού Κέντρου της Αθήνας), Χοσέ Πρατς (σκηνοθέτης- illustrator) και Μπεν Ρόμπινσον (συγγραφέας - παραγωγός εκπαιδευτικών ταινιών στο Doha Film Institute).

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco εδώ και κάντε προκράτηση των δωρεάν εισιτηρίων σας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.