Έναρξη της διαδικτυακής πλατφόρμας "Filmmakers-for-Ukraine"

Η Crew United λανσάρει μια ιστοσελίδα πληροφόρησης όπου Ουκρανοί κινηματογραφιστές και οι οικογένειές τους μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια γρήγορα και ενημερώνει για τη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή της χώρας.

Filmmakers-for-Ukraine

Τις ημέρες αφότου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε πόλεμο στην Ουκρανία, η ομάδα του κινηματογραφικού δικτύου Crew United αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της στο να κάνει ειδικά για τον λαό της Ουκρανίας ό,τι κάνει καθημερινά για την κινηματογραφική βιομηχανία στο σύνολό της, και αυτό είναι να φέρει κοντά τους ανθρώπους και να τους παρέχει έγκυρες πληροφορίες. Η διαδικτυακή πλατφόρμα "Filmmakers-for-Ukraine" είναι μια ιστοσελίδα πληροφόρησης όπου Ουκρανοί κινηματογραφιστές και οι οικογένειές τους μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια γρήγορα.

"Η αποστολή μας ουσιαστικά είναι να διασυνδέουμε τους ανθρώπους προκειμένου να κάνουν ταινίες μαζί, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ακόμη πιο σημαντικό να ενώσουμε ανθρώπους για να βοηθήσουμε ανθρώπους”, εξηγεί ο CEO της Crew United, Oliver Zenglein, αξιοποιώντας τους πόρους από το εκτεταμένο δίκτυό του για βοήθεια. 

Σε συνεργασία με ενώσεις επαγγελματιών, οργανισμούς και πολυάριθμους συναδέλφους από την κινηματογραφική βιομηχανία, η Crew United εργάστηκε νυχθημερόν από την έναρξη των επιθέσεων προκειμένου να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα με δηλωμένο στόχο την ενημέρωση των ανθρώπων με απλό και επίκαιρο τρόπο σχετικά με την παροχή βοήθειας από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Η υποστήριξη προσανατολίζεται κυρίως προς Ουκρανούς κινηματογραφιστές και τις οικογένειές τους, καθώς και προς μειονεκτούσες ομάδες και μειονότητες, όπως BIPoC, LGBTQIA+, Roma, ανθρώπους με αναπηρίες, παιδιά, αρρώστους και ηλικιωμένους. 

Η πλατφόρμα παρέχει στους κατοίκους της Ουκρανίας, οι οποίοι αναζητούν βοήθεια, και σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν υποστήριξη, πληροφορίες σχετικά με μετακίνηση, καταφύγιο, εργασία, ιατρική βοήθεια, τρόφιμα, είδη ένδυσης κτλ., καθώς και επαφές για ψυχολογική και νομική βοήθεια.   

Εξειδικευμένη σε πληροφορίες από την κινηματογραφική βιομηχανία, η διαδικτυακή πλατφόρμα "Filmmakers-for-Ukraine" περιέχει προσφορές βοήθειας, εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, υπομνήματα και προσφυγές από την κινηματογραφική βιομηχανία. Περιέχει επίσης, μια σελίδα επιμελημένη από κινηματογραφικούς συντάκτες με πηγές σημαντικών ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας για την Ουκρανία. Ένα blog αναφέρει, για παράδειγμα, σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και δημοσιεύει επείγουσες εκκλήσεις για βοήθεια από άτομα τα οποία έχουν ανάγκη. Επιπλέον, η αγορά εργασίας και διαμονής στην Crew United πρόκειται να επεκταθεί προκειμένου να επιτρέψει τη διαφήμιση θέσεων εργασίας και ευκαιριών στέγασης για Ουκρανούς κινηματογραφιστές. 

H Crew United δραστηριοποιείται στην Γερμανία εδώ και είκοσι έξι χρόνια, στην Πολωνία και την Γαλλία εδώ και ένα χρόνο και σύντομα ανοίγει στην Λιθουανία, την Ρουμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Η πλατφόρμα ήδη περιλαμβάνει πληροφορίες για βοήθεια και δραστηριότητες στην Πολωνία, την Λιθουανία, την Ρουμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ακόμη περισσότερες πληροφορίες προστίθενται διαρκώς. 

Έκκληση για βοήθεια και υποστήριξη 

"Η πλατφόρμα "Filmmakers-for-Ukraine" έχει στηθεί σε χρόνο μηδέν και την αναπτύσσουμε κάθε μέρα. Είμαστε πάντα ευγνώμονες για όποιον θέλει να βοηθήσει”, είναι το κάλεσμα από την συντακτική ομάδα της Crew United. Αναζητούμε συνεργάτες και υποστηρικτές από τον κλάδο οι οποίοι να μπορούν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και να ειδοποιούν για προγραμματισμένες δραστηριότητες. Χρειαζόμαστε επειγόντως εθελοντές για να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τις πληροφορίες μας καλά δομημένες και επίκαιρες. 

Αν σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο mail@filmmakers-for-ukraine.com 

Μάθετε περισσότερα στο https://filmmakers-for-ukraine.com 

  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.