6 ταινίες αφιερωμένες στην επεξήγηση και στην καλύτερη γνωριμία με τον μετασοβιετικό χώρο

To τσεχικό φεστιβάλ κινηματογράφου Ji.hlava μαζί με τα Τσεχικά Κέντρα και την πλατφόρμα Dafilms παρουσιάζουν μια ειδική διαδικτυακή εκδήλωση για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Unknown Soldier

To τσεχικό φεστιβάλ κινηματογράφου Ji.hlava, τα Τσεχικά Κέντρα και η πλατφόρμα Dafilms στηρίζουν την Ουκρανία με ένα αφιέρωμα ντοκιμαντέρ. Για 6 μέρες, θα υπάρχει στη διάθεση του κοινού μία επιλογή από 6 ντοκιμαντέρ (τριών Ουκρανών, δύο Ρώσων και ενός Λευκορώσου σκηνοθέτη) που σκιαγραφούν το μετασοβιετικό τοπίο. Ένα πορτρέτο της ουκρανικής και της ρωσικής κοινωνίας θα αναδυθεί μπροστά μας - ένα μωσαϊκό από πρόσφατα γεγονότα και ιστορικά τραύματα. Ο Marek Hovorka, διευθυντής του Ji.hlava IDFF σημειώνει σχετικά· "Η ταινία ντοκιμαντέρ είναι ένα βασικό εργαλείο που μας βοηθά να προσανατολιστούμε στον κόσμο γύρω μας".

Οι προβολές έχουν ξεκνήσει ήδη από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου και θα κρατήσουν ως το Σάββατο 13 Μαρτίου. Κάθε μέρα μία ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για 24 ώρες με αγγλικούς υπότιτλους στην πλατφόρμα dafilms.com με απλή εγγραφή μέσω e-mail).

Αναλυτικό Πρόγραμμα Προβολών

Δευτέρα 7/3
"My Granny from Mars" (73’, 2018) του Λευκορώσου σκηνοθέτη A. Mihalkovich 

Τρίτη 8/3
"Unknown Soldier" (79’, 2018)  της Ουκρανής  σκηνοθέτιδας Anna Kryvenko

Τετάρτη 9/3
"Town of Glory" (83’, 2019) του Ρώσου σκηνοθέτη Dmitry Bogolyubov

Πέμπτη 10/3
"The Winter Garden's Tale" (75’, 2018) του Ουκρανού σκηνοθέτη Simon Mozgovyi

Παρασκευή 11/3
"Foundation Pit" (71’, 2020) του Ρώσου σκηνοθέτη Andrey Gryazev 

Σάββατο  12/3
"This is War, Baby" (59’, 2017)του Ουκρανού σκηνοθέτη Yurii Pupirin

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.