"Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο" στο Φεστιβάλ KinderDocs

Μια γιορτή για όλη την οικογένεια, στο Μουσείο Μπενάκη, με ταινίες, doc animation, συζητήσεις με καλεσμένους και βιωματικά εργαστήρια.

"Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο" στο Φεστιβάλ KinderDocs

Στο αφιέρωμα "Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο", του KinderDocs, οι προβολείς φωτίζουν ιδιαίτερα τα κορίτσια, είτε πρόκειται για πρωταγωνίστριες είτε για γυναίκες δημιουργούς. Οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασης θεμάτων και συνθηκών. "Η Κυριακή, 20 Μαρτίου θα είναι πάνω από όλα ευκαιρία έμπνευσης για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, να αφήσουν πίσω τους προκαταλήψεις και στερεότυπα, με τη στήριξη της οικογένειας, των φίλων, του σχολείου και των γύρω τους, να καλλιεργήσουν ελεύθερα τις ικανότητές τους, να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, να εκφράσουν τις ευαισθησίες τους, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, με δύναμη και πάθος σε έναν κόσμο που χωράει ισότιμα όλους" σημειώνει  η Δήμητρα Κουζή, Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Παραγωγός του KinderDocs.

Στο ολοήμερο φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες ντοκιμαντέρ· "Raise the Bar", "A Field Guide to Being a 12-Year-Old Girl", "Ninnoc", "Fantasy Fantasy", "KinderDocs Animated", "Girlhood", "Foreplay" και "Little Girl". Στο πλαίσιο του αφιερώματος, το KinderDocs υποδέχεται δέκα καλεσμένες που θα λάβουν μέρος σε συζητήσεις και δράσεις. Ο λόγος για τις Μαριαλένα Σπυροπούλου (ψυχολόγος, ψυχαναλύτρια, συγγραφέας), Vania Turner – Μαρία Σιδηροπούλου (σκηνοθέτριες), Έλενα Σκαρπίδου (εκπαιδευτικός, sex educator, Πολύχρωμο Σχολείο), Νιόβη Μιχαλοπούλου (κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια), Στέλλα Κάσδαγλη (συγγραφέας, Women on Top), Λουκία Λυκίδη (δημοσιογράφος, Generation woman), Εβίνα Μάλτση (πρώην μπασκετμπολίστρια, νυν head coach στην Antetokounbros Αcademy και τεχνική σύμβουλος για το μπάσκετ γυναικών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης).

Βιωματικά εργαστήρια

Συναι/no
12.30 μ.μ. - 2 μ.μ.
Βιωματικό εργαστήριο για τη συναίνεση
Για παιδιά  από 9-12 ετών με το Genderhood

12 ερωτήσεις για τον κόσμο των 12χρονων κοριτσιών
1 μ.μ. - 3 μ.μ.
Για εκπαιδευτικούς με την Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγο, βασισμένο στην ταινία "A Field Guide to Being a 12-Year-Old Girl"
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής
(Απαραίτητη η προβολή της ταινίας "A Field Guide to Being a 12-Year-Old Girl" που θα προβληθεί στι 11.30 π.μ.)

The ABC of Girlhood
2.45 μ.μ. - 4.30 μ.μ. 
Για παιδιά από 12 ετών με τη Δάφνη Καλαφάτη, φωτογράφο – εικαστική θεραπεύτρια

Τα εργαστήρια για τα παιδιά δεν συνδέονται με συγκεκριμένη ταινία αλλά με όλη τη θεματική της ημέρας. Είναι, βέβαια, προαπαιτούμενο να έχουν παρακολουθήσει μια τουλάχιστον ταινία.  

Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, εγγραφείτε εδώ για να λάβετε ενημέρωση την στιγμή που θα ανοίξει σε λίγες ημέρες η ηλεκτρονική προπώληση στο μουσείο και να λάβετε μέρος στην κλήρωση για 3 προσκλήσεις.

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.