Λίαμ Νίσον σημαίνει badass ρόλοι

Με αφορμή τη σημερινή πρεμιέρα του "Μεσάζοντα", θυμόμαστε τους σκληροτράχηλους ήρωες με την υπογραφή του 69χρονου ηθοποιού.

Λιαμ Νίσον

Δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό μόλις ακούω το όνομα του Λίαμ Νίσον. Ένας τύπος αλεξίσφαιρος που ό,τι και να συμβεί δε δείχνει κανένα έλεος μπροστά στο άδικο, αλλά και ένας ηθοποιός που τα τελευταία 22 χρόνια (τουλάχιστον) δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να γυρίζει ταινίες. Αν εξαιρέσουμε δηλαδή το ευχάριστο διάλειμμα του "Love Actually", συμπληρώνει σίγουρα το Top-3 των κορυφαίων ηθοποιών στην κατηγορία "πολύ σκληρός για να πεθάνει". 

Εμείς, με αφορμή τη σημερινή κυκλοφορία του Μεσάζοντα στους κινηματογράφους, τον τιμάμε ρίχνοντας μία ματιά στους ρόλους που δικαίως τον τοποθέτησαν στο πάνθεον των πιο badass χαρακτήρων της μεγάλης οθόνης. 

Taken (2008)

Το καλύτερο μέρος του "Taken" - και ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν πολλά - είναι η ευκολία με την οποία απλά εξαφανίζει τους πάντες στο πέρασμά του, σπάνια παθαίνει κάτι ή παρεκκλίνει από την πορεία του προς τον θρίαμβο και την εκδίκηση. Προφανώς, πρόκειται για την ταινία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, δημιουργώντας σημείο αναφοράς και σύγκρισης όσον αφορά στους επόμενους ρόλους του.

Unknown (2011)

Ενδεχομένως, ο Δρ. Μάρτιν Χάρις να μην ήταν ακριβώς ο πιο σκληρός ρόλος που υποδύθηκε. Ο Μπράιαν Μιλς από το "Taken" για παράδειγμα δεν υπήρχε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να επέτρεπε στον εαυτό του να βρεθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, πόσο μάλλον να οδηγούνταν σε κώμα. Όπως και να έχει όμως, τον συμπαθούμε. 

The Grey (2011)

Από τη μία πλευρά, ο Οτγουεϊ πολεμάει ένα μάτσο λυσσασμένους λύκους με γυμνά χέρια (και μάλιστα με γυμνά χέρια από τα οποία εξέχουν θραύσματα γυαλιού), αλλά από την άλλη, δεν φαίνεται να έχει τόσες ιδιαίτερες δεξιότητες όσες διέθεταν κάποιοι άλλοι ρόλοι του Λίαμ Νίσον. Ωστόσο, το να πολεμάς τους λύκους με γυμνά χέρια λίγο δεν είναι, και κάπως έτσι το "The Grey" βρέθηκε σε αυτήν τη λίστα. 

Taken 2 (2012)

Ο Μπράιαν Μιλς του πρώτου "Taken" θα ήξερε ότι έπρεπε να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή - τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του - βλέποντας ότι ολόκληρη η αλβανική μαφία αναζητά εκδίκηση για τη δολοφονία δεκάδων συνεργατών της στην πρώτη ταινία. Βέβαια, η αρπαγή της πρώην συζύγου του, του δίνει την ευκαιρία να εξολοθρεύσει ένα σωρό νέους μπράβους, οπότε ενδόμυχα ίσως το ευχαριστήθηκε κιόλας.

Non-Stop (2014)

Ο Μπιλ Μαρκς, αν και αλκοολικός, διατηρεί τις ειδικές του ικανότητες και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Παρότι έρχεται αντιμέτωπος με απατεώνες συναδέλφους του, ένα σωρό τρομοκράτες και ένα ολόκληρο αεροπλάνο που τον μισεί επειδή είναι ένας τεράστιος κόπανος, καταφέρνει να σώσει την κατάσταση και να βγει ραντεβού με την Τζούλιαν Μουρ. Δεν το λες και άσχημα. 

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.