Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 24/2

Κινηματογραφική εβδομάδα με ένα γαλλικό έρωτα, δυο ελληνικά φιλμ, ένα σκύλο ροκά, τον Λίαμ Νίσον και το όπλο του.

Selini_66_erotiseis

Σελήνη 66 Ερωτήσεις

Βραβευμένη στα φεστιβάλ του Σεράγεβο, του Ρέικιαβικ, της Σεβίλλης και με συμμετοχή σ’ αυτό του Βερολίνου, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Ζακλίν Λέντζου είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού. Με άλλα λόγια, είναι η ιστορία ενηλικίωσης μιας σχέσης, στην οποία η Σοφία Κόκκαλη υποδύεται την Άρτεμη, η οποία μετά από χρόνια επιστρέφει αναγκαστικά στην Αθήνα λόγω της εύθραυστης κατάστασης υγείας του πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη συνθήκη, θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύπτει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της, όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει απαντώνται μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Μια Μέρα στη Σαγκάη

Η Τζίνσι είναι βιολονίστα και ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Βιέννη για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές. Στα πρόθυρα της αναχώρησης της γνωρίζει τον Πάνο, έναν αρχιτέκτονα που μόλις έχει φτάσει στη Σαγκάη, και ο κόσμος της αναστατώνεται. Μέσα σε μόλις μία μέρα, η σχέση τους θα περάσει τα πάνω και τα κάτω της για να τους φέρει κοντά σε διλήμματα που θα καθορίσουν την πορεία της ζωής τους.
Η γραφική κινέζικη μεγαλούπολη γίνεται το ζωντανό ντεκόρ για ένα ανάλαφρο ρομαντικό δράμα στα χνάρια του "Πριν το Ξημέρωμα", με τους Δημήτρη Μοθωναίο και Του Χούα, να συζητούν, να εξομολογούνται και να φλερτάρουν μπροστά στο φακό του Βασίλη Ξηρού. Ενός συγγραφέα, μουσικού και διπλωμάτη καριέρας, ο οποίος κάνει εδώ το σκηνοθετικό ντεμπούτο του.

Το Πάθος

Μια χωρισμένη μητέρα ζει μια εθιστική ερωτική σχέση με έναν παντρεμένο Ρώσο διπλωμάτη, ο οποίος παραμένει μέχρι τέλους ένας μυστηριώδης και γοητευτικός ξένος. Έρχεται η μέρα που αυτός φεύγει για πάντα από τη Γαλλία. "Στην αρχή, όταν ξυπνούσα, μου ήταν αδιάφορο αν θα ζούσα ή αν θα πέθαινα. Όλο μου το σώμα πονούσε από τη στέρηση", έρχεται να εξομολογηθεί η ηρωίδα της ταινίας, που δεν είναι άλλη από τη διάσημη Γαλλίδα λογοτέχνη Ανί Ερνό ("Το Γεγονός"). Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά της "Πάθος" μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη η Ντανιέλ Αρμπίντ σαν ένα τολμηρό όσο κι ειλικρινές ερωτικό δράμα με την Λετισιά Ντος και τον γνωστό Ρώσο χορευτή Σεργκέι Πολούνιν.

Ο Μεσάζοντας

Μετά τον "Έντιμο Κλέφτη" o Λίαμ Νίσον και ο συνδημιουργός της τηλεοπτικής σειράς "Ozark" Μαρκ Γουίλιαμς συνεργάζονται ξανά σε ένα περιπετειώδες θρίλερ. Ο Ιρλανδός action star υποδύεται αυτή τη φορά τον Τράβις Μπλοκ, πράκτορα που λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μια αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Μπάντι ο Ροκ Σταρ 2

Στο σίκουελ του μουσικού animation "Μπάντι ο Ροκ Σταρ" ο θιβετιανός σκύλος και η μπάντα του, οι True Blue, είναι πλέον μεγάλες διασημότητες στο χωριό τους. Όταν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν περιοδεία με τη διάσημη ποπ σταρ Λιτλ Φόξι, ο Μπάντι και οι φίλοι του μαθαίνουν ότι η φήμη έχει το τίμημα της και ανακαλύπτουν ότι μόνο παραμένοντας γνήσιοι θα εξαπολύσουν την πραγματική δύναμη του ροκ εντ ρολ
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Fundamentals of Cinema: Η "Αποκάλυψη Τώρα Redux" του Φράνσις Φόρντ Κόπολα στον Δαναό

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μάς μεταφέρει στην καρδιά της κόλασης του Βιετνάμ και του αμερικανικού συλλογικού τραύματος.

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.