"Planet G(reece) #3": Ένα δωρεάν εργαστήριο για εφήβους που συνδυάζει το animation με το ντοκιμαντέρ

Τώρα, ακόμα και ο πιο ντροπαλός πρωταγωνιστής μπορεί να μιλήσει άφοβα στην κάμερα, αφού το πρόσωπό του μπορεί να αντικατασταθεί από έναν κινούμενο ήρωα.

Planet G(reece) #3

Το Exile Room διοργανώνει ένα ακόμη workshop που απευθύνεται σε εφήβους, ηλικίας από 13 μέχρι 19 ετών, και θα πραγματοποιηθεί μέσα από τέσσερεις τετράωσες συναντήσεις (5, 12, 19 & 26 Μαρτίου ). Μέσα από την τεχνική stop motion animation και υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Ντεπιάν και της Ιωάννας Γιακουμάτου, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να οπτικοποιήσουν τη δική τους ιστορία δημιουργώντας μια ευφάνταστη ταινία κινουμένων σχεδίων και αληθινής ζωής.

Οι μέντορες του εργαστηρίου θα υποδεχθούν τους συμμετέχοντες στο χώρο τους και θα μιλήσουν για τα κινούμενα σχέδια και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητα. Είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται; Τι είδους animation κάνουν και πού προβάλλονται; Τι διαφορά έχουν οι ταινίες απ’ τις διαφημίσεις;

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και δεν απαιτεί κινηματογραφικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός –εκτός από τα κινητά – παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα γυριστεί με τις εκπαιδεύτριες θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα από τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες. Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Peter von Kant

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τα "Πικρά Δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" συνδυάζονται μηχανικά σε ένα παιχνιδιάρικο όσο και αβαθές ψυχόδραμα δωματίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/02/2023

Τόρι και Λοκίτα

Πληγωμένος ουμανισμός, προβλέψιμος κοινωνικός ρεαλισμός, αυθεντική συγκίνηση: η πλέον οργισμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν περιγράφει ωμά μια Ευρώπη παραδομένη στη διαφθορά και την απάθεια.

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

Δημιουργική αξιοποίηση μιας "αντιπαράθεσης" με πολλαπλό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδωμένη μέσα από τα μάτια τόσο του τότε όσο και του τώρα.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Απενοχοποιημένα φαν η επανένωση Σόντερμπεργκ-Τέιτουμ παραδίδεται στο περιτύλιγμα μιας απολαυστικής για τα μάτια ταινίας-καραμέλα.

Μπλε Φεγγάρι

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν για ένα ντοκιμαντερίστικα ειλικρινές και σκηνοθετημένο με ένταση, αλλά δραματικά "άψητο" κοινωνικό δράμα φεστιβαλικής κατανάλωσης της ρουμάνικης σχολής.

Ο Θίασος

Ο μύθος των Ατρειδών συναντά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία σε ένα εικονοκλαστικό, πρωτοποριακής αφήγησης και επικών διαστάσεων σινε-δοκίμιο πάνω στη σχέση βιωμένου και ιστορικού χρόνου. Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Η βίαιη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αποτυπώνεται ιστορικά και καλλιτεχνικά μέσα από τα μάτια ενός εμπνευσμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος καλείται διαρκώς να διαλέξει στρατόπεδο.