Επικές ταινίες που κλείνουν τα 10 το 2022

Θα ορκιζόμασταν ότι δεν έχουν περάσει ούτε 5 χρόνια από την κυκλοφορία τους.

Επικές ταινίες που κλείνουν τα 10 το 2022

Δε μεγαλώνουμε μόνο εμείς, αλλά και μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ή έστω αναγνωρίσιμες ταινίες. Έτσι, όσο κι αν δεν το πιστεύεις οι παρακάτω παραγωγές -στις ημερομηνίες που αναφέρονται στις παρενθέσεις- συγκαταλέγονται στις ταινίες των '00s που από φέτος κουβαλούν μία δεκαετία στο ενεργητικό τους. Ναι, κι εμείς δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.

Project X (02/03)

Ο Thomas (Thomas Mann), Costa (Oliver Cooper) and J.B. (Jonathan Daniel Brown) είναι τελειόφοιτοι λυκείου, αλλά παντελώς απαρατήρητοι στους συμμαθητές τους. Στα γενέθλια του πρώτου διοργανώνουν ένα πάρτι για να μπορέσουν να αλλάξουν τα δεδομένα. Προφανώς, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα περίμεναν.

The Avengers (04/05)

Στους πρώτους Avengers δια χειρός Joss Whedon ο εξόριστος πρίγκιπας του Άσγκαρντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γη κλέβει το Τεσσαράκτιο. Έτσι, η οργάνωση Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. συγκεντρώνει τους εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, υπερήρωες Εκδικητές για να επανακτήσουν το το Τεσσαράκτιο και να σώσουν τον πλανήτη.

Jagten (20/05)

Εδώ έχουμε την πρώτη κινηματογραφική συνεργασία των Thomas Vinterberg και Mads Mikkelsen. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός δασκάλου που προσπαθεί να αποκτήσει την κηδεμονία του γιου του, αλλά ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με μία κατηγορία κακοποίησης ενός κοριτσιού.

Prometheus (01/06)

Ένας έρημος πλανήτης που φημολογείται ότι φιλοξενεί τους δημιουργούς της ζωής στη γη δέχεται τις πρώτες του επισκέψεις. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι κατοικείται από νεκρούς που έχουν ένα πολύ επικίνδυνο και κυρίως απειλητικό για τους ανθρώπους μυστικό. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ridley Scott.

The Amazing Spider-Man (03/07)

Ένας ντροπαλός έφηβος που αναζητά την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση των γονιών του, μετατρέπεται σε σούπερ ήρωα που θα κληθεί να σώσει τη Νέα Υόρκη.

The Dark Knight Rises (20/07)

Ο Christopher Nolan βάζει τελεία στη φιλόδοξη τριλογία που σφραγίστηκε από την ερμηνεία του Heath Ledger στο ρόλο του Joker. Παρά τη συναρπαστική αφήγηση, οι κριτικοί δεν τη συμπάθησαν όσο τις προηγούμενες κάνοντας λόγο για κενά και ανομοιογένεια. 

The Place Beyond the Pines (07/09)

Ένας μοτοσικλετιστής κασκαντέρ καταλήγει ότι ο μόνος τρόπος για να βιοποριστεί και να βγάλει τα προς το ζην για την οικογένειά του είναι να γίνει ληστής τραπεζών. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει αντιμέτωπος με ένα νεαρό αστυνομικό... 

Skyfall (26/10)

Το σοκ είναι διπλό, διότι αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει και δέκα χρόνια από όταν πρωτακούσαμε το ομώνυμο τραγούδι από την Adele. Παρότι όλοι νομίζουν ότι είναι νεκρός, ο James Bond σπεύδει να βοηθήσει τη M. μετά την ανατίναξη του αρχηγείου της MI6. Στη σκηνοθεσία ο Sam Mendes.

Django Unchained (11/12)

Ο Quentin Tarantino μας συστήνει τον σκλάβο Django που απελευθερώνεται από τις αλυσίδες του από ένα Γερμανός κυνηγό που χρειάζεται τη βοήθειά του για να εντοπίσει τους αδερφούς Brittle. Η προσπάθειά τους στέφεται με επιτυχία, γίνονται συνέταιροι και ξεκινούν να αναζητούν τη γυναίκα του Django που είναι σκλάβα σε μια φυτεία του Νότου.

The Hobbit: An Unexpected Journey 14/12)

Η πρώτη ταινία της τριλογίας του Pete Jackson με άρωμα από Άρχοντα των Δαχτυλιδιών εστιάζει στο φιλήσυχο hobbit Bilbo Baggins που μαζί με τον Gandalf και μια ομάδα νάνων οδεύουν προς το Μοναχικό Βουνό για να ανακτήσουν το θησαυρό που έκλεψε ο τρομερός δράκος Smaug.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Το Athens Fashion Film Festival παρουσιάζει το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του AFFF με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.