Οι λίγες αλλά αξέχαστες κινηματογραφικές εμφανίσεις του αγαπημένου Meat Loaf

Ο κορυφαίος μουσικός μπορεί να μας άφησε, οι συμμετοχές του όμως στη μεγάλη οθόνη θα μείνουν για πάντα.

meat_loaf_the_rocky_horror_picture_show

Ο αγαπημένος ροκ μουσικός και τραγουδιστής Meat Loaf ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής επί σκηνής χάρη στις έντονα θεατρικές συναυλίες του και τη στεντόρεια φωνή του. Ο κατά κόσμον Μάικλ Λι Αντέι ωστόσο, ο οποίος πέθανε σήμερα (21/1) σε ηλικία 74 ετών, αφήνει πίσω του μια άτυπη φιλμογραφία που περιέχει δεκάδες κινηματογραφικές συμμετοχές παρότι ο ίδιος δε θεωρήθηκε ηθοποιός με την αυστηρή έννοια του όρου. Τον τιμούμε, λοιπόν, ανατρέχοντας σε μερικές από τις διασημότερες εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη.

Όσες φορές το όνομα του Meat Loaf αναγραφόταν στο cast μιας παραγωγής, συνήθως επιλεγόταν ακριβώς εξαιτίας της μουσικής ιδιότητάς του. Κάτι που συνέβη από την πρώτη κιόλας στιγμή, μιας και βρίσκουμε τον καλλιτέχνη στο αριστουργηματικό μιούζικαλ "Rocky Horror Picture Show" (Τζιμ Σάρμαν, 1974) στο ρόλο του ντελιβερά Έντι, τον οποίο είχε ήδη υποδυθεί στη θεατρική εκδοχή του έργου. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, όταν η καριέρα του Meat Loaf άρχισε να απογειώνεται, κυκλοφορεί το "Dead Ringer" (Άλαν Φ. Νίκολς, 1982). Πρόκειται ουσιαστικά για τη μεγάλου μήκους εκδοχή του βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Dead Ringer for Love", στο οποίο ο Αντέι ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Cher και γράφουν μαζί το τραγούδι της αγάπης τους.

Το 1992 κρατά ένα μικρό ρόλο στην cult classic μουσική κωμωδία της Πενέλοπι Σφίρις "Wayne's World", όπου κόβει εισιτήριο στους πρωταγωνιστές Μάικ Μάγιερς και Ντάνα Κάρβι για τη συναυλία των... Shitty Beatles.

Βέβαια, η πιο εμβληματική εμφάνισή του ήρθε το 1999 στο "Fight Club" (Ντέιβιντ Φίντσερ). Στην αρχή ακόμα της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Έντουαρντ Νόρτον προσπαθεί να διαχειριστεί τις αϋπνίες του, ο Meat Loaf ενσαρκώνοντας έναν πρώην body builder τον παίρνει μια εγκάρδια αγκαλιά... διαρκείας, προτού τον προτρέψει να κλάψει ελεύθερα στον ώμο του.

Η τελευταία αξιομνημόνευτη συμμετοχή του σημειώθηκε το 2006 σε μια ακόμα κωμωδία γύρω από τη μουσική με γερές μιούζικαλ δόσεις, το κιθαριστικό έπος "The Pick of Destiny" (Λίαμ Λιντς). Εκεί φορά το κουστούμι ενός καταπιεστικού θρησκόληπτου και συντηρητικού πατέρα, ο οποίος απεχθάνεται τη μέταλ μουσική που ακούει ο γιος του. Αφού τον κατσαδιάζει για τα καλά, ο μικρός κάνει την προσευχή του στον ένα και μοναδικό Dio...

Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου για το larger than life Meat Loaf, ο οποίος μετρά ακόμα ρόλους πλάι σε σταρ όπως οι Στιβ Μάρτιν ("Ο Θαυματοποιός"), Βίνσεντ Πράις ("Scavenger Hunt"), Σάρον Στόουν ("Μια Υπέροχη Γυναίκα"), ενώ πόσους ξέρετε ότι μπορούν να πουν πως έπαιξαν στην ταινία για (με) τις Spice Girls - "Spice World" (Μπομπ Σπίερς, 1997); Βαθιά υπόκλιση...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.