Updated | Οι Νύχτες Πρεμιέρας φέρνουν την "Ανάμνηση" για μια τελευταία φορά στο σινεμά

Η πρωτοβουλία του φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στους σινεφίλ να δουν την ταινία του Απιτσατπόνγκ Βερεσεθάκουλ στο φυσικό χώρο της.

memoria_tilda_swinton

Update: Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, αναβλήθηκε η χθεσινή (24/1) προβολή της "Ανάμνησης" στο Άστορ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31/1 (21.15). Τα εισιτήρια που έχουν ήδη προπωληθεί ισχύουν κανονικά για τις 31/1. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης ζήτησης, προστίθεται ακόμα μία προβολή την ίδια μέρα στις 18.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους εδώ.

Η πρόσφατη ταινία του βραβευμένου στο παρελθόν με Χρυσό Φοίνικα Απιτσατπόνγκ Βερεσεθάκουλ ("Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του") έπαιξε για μόλις μία κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες. Η μυσταγωγική "Ανάμνηση", ένα απόλυτα arthouse έργο-εμπειρία, στριμώχτηκε στον έτσι κι αλλιώς πιεσμένο λόγω της πανδημίας προγραμματισμό του περασμένου Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα ελάχιστοι σινεφίλ να έχουν την ευκαιρία να την ανακαλύψουν.

Έκτοτε, το φιλμ με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα του ’21 και τώρα οι Αθηναίοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να το δουν μάλλον για τελευταία φορά. Ο Βερεσεθάκουλ έχει δώσει άδεια η ταινία του να παίζεται αποκλειστικά σε κινηματογράφους, ενώ δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σε VoD, φυσική κόπια ή streaming.

Με πρωτοβουλία των Νυχτών Πρεμιέρας, λοιπόν, η "Ανάμνηση" προβάλλεται στον κινηματογράφο Άστορ (31/1, 21.15, € 6), μια κίνηση με στόχο να δώσει έστω και για ένα βράδυ την αφορμή για το κοινό να έρθει σε επαφή με μια ταινία που "έχει την αξία σπάνιου πολύτιμου λίθου και τον αντίκτυπο μιας μικρής έκρηξης στο υποσυνείδητο", όπως σχολιάζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Λουκάς Κατσίκας. Αξίζει να υπενθυμίουμε πως η "Ανάμνηση" έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά την Τζέσικα, η οποία στη Σκοτία ασχολείται με την ανθοκομία και επισκέπτεται την αδελφή της στη Μπογκοτά. Εκεί αρχίζει να ακούει παράξενους ήχους, τους οποίους κανείς άλλος δεν αντιλαμβάνεται, και αναζητά την προέλευσή τους.

Αγοράστε τα εισιτήριά σας εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.