7 ταινίες των 80s που κλείνουν τα 40 το 2022

Αγαπητοί boomers, δυστυχώς δεν πρόκειται για αστείο.

Tαινίες των 80s που κλείνουν τα 40

Κάποιοι από εμάς ακόμη αδυνατούν να επεξεργαστούν την πληροφορία ότι πέρασαν 32 χρόνια από το 1990 και όχι 22. Στο άκουσμα της είδησης λοιπόν, ότι φέτος κλείνουν τα 40 τους χρόνια οι ταινίες με τις οποίες μεγαλώσαμε, εκείνες που έβλεπαν να παίζουν συχνά στην ιδιωτική τηλεόραση κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων, ο βαθύς αναστεναγμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος. Μεταξύ μας, είναι μακράν ο πιο απτός τρόπος για να καταλάβουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως μεγαλώσαμε, και μάλιστα πολύ. Όπως και να έχει πάντως, οι 7 ταινίες των 80s που ακολουθούν, σύντομα συμπληρώνουν 4 δεκαετίες από τη δημιουργία τους και αυτός από μόνος του είναι ένας πολύ καλός λόγος για να τις ξαναθυμηθούμε.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".