Τρίμηνη αναβολή για την πρεμιέρα του "Morbius"

Το spin-off του «Spider-Man» αλλάζει για ακόμα μια φορά ημερομηνία κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας.

morbius_jared_leto

Μερικούς μήνες ακόμα θα πρέπει να περιμένουν όσοι ανυπομονούν για την πρεμιέρα του "Morbius", καθώς το στούντιο της Sony που βρίσκεται πίσω από την ταινία, αποφάσισε να αναβάλλει εκ νέου την κυκλοφορία της για την 1η Απριλίου 2022, λόγω της πανδημίας.

Το spin-off που τοποθετείται στο σύμπαν του "Spider-Man" το οποίο αφορά τις ταινίες "Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του" (2017), "Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του" (2019) και "Venom" (2018), δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει ημερομηνία εξαιτίας του κορονοϊού. Μάλιστα, αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 10/7/2020, ύστερα μεταφέρθηκε στις 31/7, προτού αλλάξει ακόμα τρεις(!) φορές ημερομηνία εξόδου: από τις 19/3/2021 πήγε διαδοχικά στις 8/10, 21/1/2022 μέχρι εν τέλει την πιο πρόσφατη 27/1 (για την Ελλάδα).

Πάντως, δεν είναι αδικαιολόγητες οι κινήσεις της Sony. Η εταιρία γνώρισε τεράστια όσο και ιστορική επιτυχία με το φρέσκο "Spider-Man: No Way Home", το οποίο ξεπέρασε το 1 δις δολάρια στο box office, ενώ προηγουμένως το "Venom 2" επίσης τα πήγε εξαιρετικά τηρουμένων των συνθηκών. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι έφτασε παγκοσμίως πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια, για να γίνει η πέμπτη ταινία κατά τη διάρκεια της πανδημίας που περνά πάνω από αυτό το όριο. Επομένως, το στούντιο εύλογα θέλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με το χειρισμό του "Morbius" και το απρόβλεπτο μέλλον που έχουμε μπροστά μας.

Όσο για την καθαυτό ταινία, ο Morbius, τον οποίο υποδύεται ο Τζάρεντ Λέτο, είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας ο οποίος όμως πάσχει από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί να το σκοτώσει. Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία, ο Morbius θα πειραματιστεί με ορισμένες ανορθόδοξες αν όχι παράνομες μεθόδους, οι οποίες ναι μεν θα το σώσουν αλλά ταυτόχρονα θα του δώσουν δυνάμεις που ίσως είναι δύσκολο να τις ελέγξει. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Ντάνιελ Εσπινόζα ("Life", "Child 44"), ενώ πλάι το Λέτο συμπρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κίτον (σε έναν ανώνυμο ρόλο, αλλά όλοι έχουμε το ίδιο πράγμα στο μυαλό μας...), Άντρια Αρόνα, Ματ Σμιθ και Τζάρεντ Χάρις ("Chernobyl").

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.