Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 6/1

Καλωσορίζουμε το 2022 με το νέο νοσταλγικό φιλμ του Πολ Τόμας Άντερσον και μια κατασκοπική περιπέτεια με το Ρέιφ Φάινς.

pizza_glykoriza1

Καλωσορίζουμε το 2022 με το νέο νοσταλγικό φιλμ του Πολ Τόμας Άντερσον και μια κατασκοπική περιπέτεια με το Ρέιφ Φάινς.

Πίτσα Γλυκόριζα

Μια νοσταλγική ιστορία ενηλικίωσης από τον Πολ Τόμας Άντερσον ("Θα Χυθεί Αίμα"). Στην Καλιφόρνια του 1973, με φόντο ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ και η πετρελαϊκή κρίση, ο έφηβος Γκάρι ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη μεγαλύτερή του Αλάνα. Ανάμεσά τους, όμως, δε σφυρηλατείται μια αναμενόμενη  ρομαντική σχέση, αλλά μέσα από απίθανες καταστάσεις θα βρεθούν να μοιράζονται εμπειρίες που θα καθορίσουν τους εαυτούς αλλά και τα συναισθήματά τους.

Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα

Νέα προσθήκη στο στιλάτο κατασκοπικό franchise "Kingsman". Το καινούριο κεφάλαιο της περιπετειώδους σειράς μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, συγκεκριμένα λίγο πριν το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν και ιδρύθηκε η περιβόητη ομάδα των ατρόμητων πρακτόρων. Την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις του
κόσμου περίμεναν μία ασήμαντη αφορμή για να επιτεθούν η μία στην άλλη, διάφορες εγκληματικές διάνοιες επιλέγουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία, ανάμεσα στις οποίες και ο διάσημος Ρασπούτιν. Καθώς, λοιπόν, οι μοχθηροί άντρες συνωμοτούν, ο Ορλάντο Όξφορντ (Ρέιφ Φάινς) είναι εκείνος που αποφασίζει  να τους σταματήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.