Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/12

Ο πολυαναμενόμενος νέος Spider-Man αλλά και τρεις arthouse εκπλήξεις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/12

Ο πολυαναμενόμενος νέος Spider-Man αλλά και τρεις arthouse εκπλήξεις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Spider-Man: No Way Home

Ο πιο φιλικός υπερήρωας έρχεται τετ-α-τετ με όλους τους κακούς που έχει αντιμετωπίσει. Το σούπερ σίκουελ επιφυλάσσει έντονες συγκινήσεις για τους οπαδούς του υπερηρωικού franchise. Ο λόγος, όπως μας έχουν αποκαλύψει τα τελευταία τρέιλερ της ταινίας, είναι η επανεμφάνιση δύο κακών οι οποίοι είχαν συνδεθεί άρρηκτα με τις τρεις αραχνο-περιπέτειες των '00s που σκηνοθέτησε ο αγαπημένος Σαμ Ράιμι. Συγκεκριμένα μιλάμε για τους Doctor Octopus και Green Goblin, με τους Άλφρεντ Μολίνα και Γουίλεμ Νταφόε να επιστρέφουν για να ενσαρκώσουν τους ρόλους τους, αντίστοιχα. Όσοι, πάντως, περίμεναν και το comeback της Κίρστεν Ντανστ ως Μέρι Τζέιν ή ακόμα και του Τόμπι Μαγκουάιρ ως Πίτερ Πάρκερ έπεσαν έξω. Προς το παρόν τουλάχιστον...

Αμνός

Ένα ατμοσφαιρικό folk horror με τη Νούμι Ράπας. Σε μια απομονωμένη γωνιά της Ισλανδίας, ένα παντρεμένο ζευγάρι κτηνοτρόφων ζουν με το κοπάδι τους σε μια φάρμα. Όταν ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες νεογέννητο αρνάκι στην γη τους, αποφασίζουν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν σαν παιδί τους. Η απρόσμενη αυτή άφιξη στην οικογένεια θα τους φέρει χαρά αλλά στην πορεία όλα θα ανατραπούν. Βραβείο πρωτοτυπίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα στο φεστιβάλ των Κανών.

Μετά την Αγάπη

Πολυβραβευμένο ντεμπούτο του Αλίμ Καν. Μια γυναίκα που μένει στο παραθαλάσσιο Ντόβερ της Αγγλίας χάνει αιφνιδιαστικά το σύζυγό της. Αμέσως μετά το θάνατό του, η χήρα ανακαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό του άντρα της, το οποίο την ωθεί να διασχίσει τη Μάγχη και να ξεδιαλύνει στην πόλη Καλέ της Γαλλίας.

Ελπίδα

Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ πρωταγωνιστεί στην πρόταση της Νορβηγίας για τα φετινά Όσκαρ. Ένα ζευγάρι καλλιτεχνών συνυπάρχει... ξεχωριστά, καθώς αμφότεροι είναι απορροφημένοι στις δημιουργικές καριέρες τους. Όταν μια δυσάρεστη ιατρική διάγνωση φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές τους, θα κληθούν να σμιλέψουν τη σχέση τους από την αρχή, αποδεχόμενη τα σφάλματα, τα ελαττώματα και τα έντονα συναισθήματα που μοιράζονται.

Dissolved

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Θοδωρή Βουρνά. Σπονδυλωτό δράμα γύρω από τις ζωές τριών ζευγαριών σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, τα οποία ενώνονται μέσω ενός μυστηριώδους άντρα.

Χαμένοι τα Χριστούγεννα

Γιορτινή σκωτσέζικη κομεντί. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ένας άντρας και μια γυναίκα που δε γνωρίζονταν έως τότε, βρίσκονται απροσδόκητα εγκλωβισμένοι στα χιονισμένα Χάιλαντς της Σκωτίας όπου και προσπαθούν τρόπο να επιστρέψουν εγκαίρως για τις γιορτές.

Τραγούδα! 2

Τα απολαυστικά ζωάκια πιάνουν ξανά το μικρόφωνο. Το αγαπημένο κοάλα Μπάστερ Μουν και η παρέα του, στην οποία προστίθενται νέα διασκεδαστικά αλλά και ιδιότροπα μέλη, σχεδιάζουν μια ακόμα μεγαλειώδη παράσταση στο σημαντικότερο θέατρο του κόσμου. Θα πρέπει πρώτα, όμως, να έρθουν αντιμέτωποι με τον γκάνγκστερ που ελέγχει ποιος μπορεί να ανέβει στη σκηνή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.