Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/12

Ένα σπουδαίο μιούζικαλ δια χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ και μια all-star κωμωδία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/12

Ένα σπουδαίο μιούζικαλ δια χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ και μια all-star κωμωδία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

West Side Story

Ο κορυφαίος Στίβεν Σπίλμπεργκ διασκευάζει ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Βασισμένη στο πρωτότυπο έργο των Λέοναρντ Μπέρνστιν και Στίβεν Σόντχαϊμ, η ταινία τοποθετείται στη Νέα Υόρκη του 1957, όπου εξελίσσεται μια ιστορία α λα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Εν προκειμένω, οι αντίπαλες συμμορίες των Τζετς και Σαρκς μπαίνει ανάμεσα στον έρωτα ενός νεαρού και της αδερφής του εχθρού του. Όσο η βία μεταξύ των αντιτιθέμενων μερών αυξάνεται, τόσο φουντώνει η αγάπη του ζευγαριού, παρά το γεγονός πως εξαιτίας των συγκρούσεων απειλείται η ίδια η γειτονιά όπου ζουν.

Μην Κοιτάτε Πάνω

Κωμωδία γύρω από τη συντέλεια του κόσμου με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Τζένιφερ Λόρενς. Ο οσκαρικός Άνταμ Μακ Κέι («Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία», «Το Μεγάλο Σορτάρισμα») επιστρέφει με μια σαρδόνια πολιτική σάτιρα, αναμειγνύοντας αυτήν τη φορά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και περιπέτειας καταστροφής. Τα πράγματα είναι απλά: δύο χαμηλόβαθμοι αστρονόμοι αναλαμβάνουν την πιο δύσκολη αποστολή της ζωής τους, όταν καλούνται να φέρουν εις πέρας μια τεράστια εκστρατεία ενημέρωσης, ώστε να προειδοποιηθεί η ανθρωπότητα για το τέλος του κόσμου εξαιτίας της έλευσης ενός κομήτη.

Η Ζωή Συνεχίζεται

Ο Μάικ Μιλς («Οι Πρωτάρηδες») συναντά το Γιόακιν Φίνιξ. Την ώρα που η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση, ένας εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός και ο 9χρονος ανιψιός του θα αποκτήσουν μια τρυφερή σχέση, καθώς ξεκινούν ένα οδοιπορικό που περνά από το Λος Άντζελες, στο Ντιτρόιτ, τη Νέα Ορλεάνη και τη Νέα Υόρκη.

Ντάνιελ '16

Κοινωνικό δράμα του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Σε ένα απομονωμένο χωριό στον Έβρο όπου βρίσκεται μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, καταφθάνει ένα αγόρι για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί θα αναμετρηθεί με τα όριά του, τα προσωπικά άγχη και τις ασφυκτικές απαιτήσεις του νέου περιβάλλοντός του, έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του. Βραβείο κοινού στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αλλού, Παντού

Πειραματικό εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Ένας νεαρός άνδρας σε ένα δωμάτιο κάπου στην Αγγλία. Σε μια οθόνη υπολογιστή, εικόνες από όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται για να περάσεις τα σύνορα είναι ένα κλικ. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε την αφήγηση ενός άλλου ταξιδιού να ξετυλίγεται σε κομμάτια: την πορεία του Σαχίν, ενός εικοσάχρονου Ιρανού που εγκατέλειψε την πατρίδα του μόνος.

Δικαίωση 3368

Η Ισμήνη Σακελλαροπούλου κινηματογραφεί τα γεγονότα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το 1943. Επιζήσαντες του τραγικού συμβάντος, ακαδημαϊκοί, ιστορικοί, νομικοί και πολιτικοί μιλούν στην κάμερα της σκηνοθέτριας για όσα έγιναν, με τις μαρτυρίες να συνοδεύονται από δραματοποιημένες σκηνές.

The Black Bachelor

Τρίτο σίκουελ του κωμικού franchise που επιστρέφει με άγριες διαθέσεις. Η γνωστή παρέα της σειράς ταινιών συγκεντρώνεται για να ταξιδέψει στη Μάνη με αφορμή έναν ακόμα γάμο. Όμως, όταν φτάνουν στον προορισμό τους συνειδητοποιούν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και «σκοτεινή» μανιάτικη οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.