Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Το πολυαναμενόμενο «βλάσφημο» φιλμ του Πολ Βερχόφεν και η διθυραμβική επιστροφή της Τζέιν Κάμπιον προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Το πολυαναμενόμενο «βλάσφημο» φιλμ του Πολ Βερχόφεν και η διθυραμβική επιστροφή της Τζέιν Κάμπιον προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Μπενεντέτα

Μπενεντέτα«Ιερόσυλο» ερωτικό θρησκευτικό δράμα με την υπογραφή του Πολ Βερχόφεν. Μετά το τολμηρό και καλλιτεχνικά επιτυχημένο «Εκείνη», ο ανήσυχος Ολλανδός σκηνοθέτης Πολ Βερχόφεν έρχεται να αναταράξει την ηθική πυξίδα των απανταχού πιστών με το βιτριολικό «Μπενεντέτα», το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η Γαλλίδα σταρ Βιρζινί Εφιρά υποδύεται την καλόγρια Μπενεντέτα Καρλίνι, η οποία έζησε σε μια μονή στην Τοσκάνη του 17ου αιώνα όπου και είδε μια σειρά από εξαιρετικά έντονα, θρησκευτικά, αλλά και ερωτικά οράματα. Παρότι ενέπνεε το σεβασμό στους γύρω της, τελικά η Μπενεντέτα συνελήφθη για το «έγκλημα» της ομοφυλοφιλίας. Ελληνικό ενδιαφέρον στην ταινία προσθέτει η συμμετοχή της ταλαντούχας ηθοποιού Δάφνης Πατακιά.

Η Εξουσία του Σκύλου

Γουέστερν με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δια χειρός Τζέιν Κάμπιον. Ένας κτηνοτρόφος ο οποίος προκαλεί φόβο αλλά και θαυμασμό στους γύρω του, βλέπει τον εαυτό του να ταράζεσαι συθέμελα όταν φιλοξενεί τον αδερφό του, ο οποίος καταφτάνει συνοδευόμενος από τη νέα γοητευτική γυναίκα και το παιδί του.

Οι Άγιοι της Μαφίας

Πρίκουελ της σπουδαίας γκανγκστερικής σειράς «Sopranos». Ο νεαρός Τόνι Σοπράνο μεγαλώνει σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία του Νιούαρκ και ανδρώνεται, καθώς αντίπαλες συμμορίες ανελίσσονται και διεκδικούν την εξουσία από την πανίσχυρη εγκληματική οργάνωση των ΝτιΜέο, που κυριαρχεί στη διχασμένη από τον ρατσισμό πόλη.

Βαβέλ – Από τη Σιωπή στην Έκρηξη

Ντοκιμαντέρ για το ιστορικό περιοδικό κόμιξ Βάβελ. Τα κεντρικά πρόσωπα που στιγμάτισαν την πορεία ενός από τα σημαντικότερα ελληνικά έντυπα, μιλούν για την περιπέτεια του περιοδικού Βαβέλ από τη γέννησή του στις αρχές των ‘80s, μέχρι το τελευταίο τεύχος του.

Φευγαλέα Σπουργίτια

Ινδικό δράμα με ηρωίδα μια μικρή κοπέλα που αναζητά το χαμένο αδερφό της. Όταν από το πουθενά και τελείως ανεξήγητα εξαφανιστεί ο 7χρονος μικρός αδερφός της Τζάλκι, εκείνη θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, ρισκάροντας τα πάντα, για να τον εντοπίσει.

Karditsa Forever

Επιστροφή στο κωμικό… χωριό του εγκλήματος μετά από δέκα χρόνια. Δύο φίλοι και κάποιοι επιτήδειοι πολιτικοί παράγοντες ενός χωριού στην Καρδίτσα, σκαρφίζονται κομπίνες για να πιάσουν την καλή, ωστόσο μια σειρά από ατυχείς παρεξηγήσεις φέρνουν τα πάνω κάτω και τους ίδιους αντιμέτωπους με τα ασυμμάζευτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.