Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 4/11

Η νέα υπερηρωική περιπέτεια της Marvel και ένα θρίλερ φαντασίας δια χειρός Έντγκαρ Ράιτ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 4/11

Update: Προστέθηκε η κυκλοφορία της ταινίας «200 Μέτρα».

Η νέα υπερηρωική περιπέτεια της Marvel και ένα θρίλερ φαντασίας δια χειρός Έντγκαρ Ράιτ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Eternals

Η οσκαρική Κλόι Ζάο («Η Χώρα των Νομάδων») δοκιμάζεται σκηνοθετικά σε μια υπερηρωική περιπέτεια. Την ταλαντούχα σκηνοθέτιδα εμπιστεύτηκαν οι ιθύνοντες της Marvel ώστε να αναλάβει το πολλά υποσχόμενο «Eternals», την τρίτη ταινία της τέταρτης φάσης του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Το ιδιότυπο μπλοκμπάστερ μάς συστήνει νέους αθάνατους υπερήρωες, οι οποίοι βρίσκονται στη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά ζουν στην αφάνεια. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να αποκαλυφθούν όταν οι Deviants, ο παλαιότερος εχθρός της ανθρωπότητας, κάνει ξανά την εμφάνισή του. Ανυπομονούμε να δούμε εάν η Ζάο μπόρεσε να υποβάλλει το προσωπικό ύφος της στη δοκιμασμένη σούπερ συνταγή, αλλά και στο πρωτοκλασάτο καστ, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους Αντζελίνα Τζολί, Ρίτσαρντ Μάντεν, Σάλμα Χάγιεκ και Κιτ Χάρινγκτον.

Συνέβη στο Σόχο

Θρίλερ φαντασίας του Έντγκαρ Ράιτ με την Άνια Τέιλορ-Τζόι. Η ολοένα δημοφιλέστερη Τέιλορ-Τζόι έχει τον πρώτο λόγο στο ατμοσφαιρικό θρίλερ «Συνέβη στο Σόχο» του διαχρονικά fun Έντγκαρ Ράιτ («Shaun of the Dead», «Baby Driver»). Εδώ η 25χρονη σταρ ενσαρκώνει την... αντανάκλαση ενός κοριτσιού, το οποίο με έναν μαγικό τρόπο μεταφέρεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60. Η κοπέλα έχει εμμονή με τη συγκεκριμένη εποχή, αλλά, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο, στον καθρέφτη δεν βλέπει το είδωλό της, αλλά το πρόσωπο της Τέιλορ-Τζόι. Παράλληλα, η νεαρή ηρωίδα συναντά το ίνδαλμά της, έναν ανερχόμενο τραγουδιστή, ο οποίος τη συνεπαίρνει. Σύντομα οι τρεις τους βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια αλλόκοτη συνθήκη όπου ο κόσμος των ονείρων διαχέεται στην πραγματικότητα.

Το Βιβλίο της Εικόνας

Βραβευμένο στις Κάνες πειραματικό ντοκιμαντέρ του Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Ο εικονοκλάστης σκηνοθέτης που καθόρισε τη νουβέλ βαγκ, στην 45η(!) ταινία της φιλμογραφίας του υπογράφει ένα φιλοσοφικό και πολιτικό μανιφέστο, στο οποίο εξαπολύει δριμύ κατηγορώ στον δυτικό πολιτισμό και την παρακμή του, αλλά και στο διαχρονικά παρόντα ιμπεριαλισμό που στρέφεται ενάντια στις χώρες της Ανατολής.

Red Notice

Ντουέιν Τζόνσον, Γκαλ Γκαντότ και Ράιαν Ρέινολντς σε περιπετειώδη συνδυασμό. Ένας πράκτορας της Ιντερπόλ, ο οποίος ειδικεύεται στον εντοπισμό ληστών τέχνης, συνεργάζεται με έναν επίδοξο απατεώνα ώστε να πιάσουν την πιο περιζήτητη... επαγγελματία του παράνομου μα χλιδάτου κλάδου.

Ερμιτάζ - Η Δύναμη της Τέχνης

Ο Τόνι Σερβίλο μας ξεναγεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός γίνεται ο οδηγός μας στα άδυτα του εντυπωσιακότατου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο μετρά 168 χρόνια λειτουργίας και 3 εκατομμύρια έργα τέχνης σε πάνω από 66 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Ο Τσαρλατάνος

Βιογραφικό δράμα της Ανιέσκα Χόλαντ («Ο Κύριος Τζόουνς»). Κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του βοτανοθεραπευτή Γιαν Μικολάσεκ από την Τσεχία, ο οποίος έχτισε τη φήμη του κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου φροντίζοντας διασημότητες της εποχής και κάνοντας ακριβείς διαγνώσεις χρησιμοποιώντας παράξενες μεθόδους. Οι τεχνικές του, ωστόσο, βασίζονται σε κάποια μυστικά που γνωρίζει μονάχα ο βοηθός του Μικολάσεκ, τα οποία όταν κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν θα φέρουν τη ζωή του θεραπευτή σε κίνδυνο.

Το Ταξίδι

Η σκηνοθέτιδα της «Καταγωγής των Σάμι» υπογράφει ένα αγωνιώδες οικογενειακό δράμα. Μια διαζευγμένη μητέρα, της οποίας ο πρώην σύζυγος δεν της επιτρέπει να δει τα παιδιά τους έως ότου ληφθεί δικαστική απόφαση σχετικά με την κηδεμονία, αποφασίζει να πάρει την κόρη και το γιο της και να απομονωθούν στις Κανάριες Νήσους αδιαφορώντας για τις καταιγιστικές συνέπειες.

200 Μέτρα

Αγωνιώδες οικογενειακό δράμα από την Παλαιστίνη. Με βραβεία στο τμήμα Meet The Neighbors του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (καλύτερη ταινία και ειδικό βραβείο σκηνοθεσίας), το φιλμ περιστρέφεται γύρω από τον Μουσταφά και τη γυναίκα του Άννα, οι οποίοι χωρίζονται από το τείχος στη Λωρίδα της Γάζας. Ζουν σε δύο χωριά σε 200 μέτρα απόσταση μεταξύ τους, ωστόσο, κάθε φορά που θέλουν να ειδωθούν πρέπει να περάσουν από τον έλεγχο των ισραηλινών στρατευμάτων. Η ένταση θα αυξηθεί κατακόρυφα, όταν ο Μουσταφά μάθει πως πρέπει να σώσει το γιο του από ένα ατύχημα, αλλά λόγω μιας ασήμαντης λεπτομέρειας του απαγορεύεται να περάσει το τείχος. Τότε εκείνος θα ρισκάρει τα πάντα για να περάσει στην άλλη πλευρά.

Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το 'Σκασε

Οι τριχωτές σκανδαλιές συνεχίζονται. Ο άτακτος λαγός σε νέες live-action περιπέτειες, οι οποίες ξεκινούν όταν απομακρύνεται από τον κήπο όπου ζει με την οικογένειά του, η οποία πανικόβλητη θα κινήσει γη και ουρανό ώστε να τον εντοπίσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.