Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» με τη Μιμή Ντενίση

Μια δυνατή γεύση από την επερχόμενη κινηματογραφική διασκευή της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» με τη Μιμή Ντενίση

Μια πρώτη δυνατή γεύση από την επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης «Σμύρνη μου Αγαπημένη», μας προσφέρει το πρώτο τρέιλερ της φιλόδοξης παραγωγής.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας:
«H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα».

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η ταινία αποτίνει φόρο τιμής στην καταστροφή της Σμύρνης από την οποία σύντομα συμπληρώνονται 100 χρόνια, με τα γυρίσματα να έχουν πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Πειραιά, Φάληρο, Μυτιλήνη, Δυτική Λέσβο και Χίο. Το «α» βρέθηκε στο σετ της ταινίας και τις εντυπώσεις μας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση, η οποία υπογράφει το πρωτότυπο θεατρικό έργο αλλά και τη κινηματογραφική διασκευή του σε συνεργασία με το Μάρτιν Σέρμαν. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Γρηγόρης Καραντινάκης («Η Χορωδία του Χαρίτωνα»), ενώ το διεθνή διανομή ηθοποιών συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστος Στέργιογλου, Ρούπερτ Γκρέιβς και Σούζαν Χάμπσαϊρ.

Δείτε το τρέιλερ του «Σμύρνη μου Αγαπημένη»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.