Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/10

Η φετινή Χρυσή και η περσινή Αργυρή Άρκτος της Μπερλινάλε έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/10

Η φετινή Χρυσή και η περσινή Αργυρή Άρκτος της Μπερλινάλε έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό

Χρυσή Άρκτος στο φετινό Βερολίνο για μια τολμηρή κοινωνική σάτιρα από τον Ράντου Ζούντε («Άφεριμ!»). Η Έμι, καθηγήτρια ιστορίας σε ένα πολύ καθώς πρέπει σχολείο, βλέπει την καριέρα και την υπόληψή της να απειλούνται όταν διαρρέει στο ίντερνετ μια ερασιτεχνική ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστεί. Οργισμένοι γονείς απαιτούν την απόλυσή της, η Έμι όμως αρνείται να παραδώσει τα όπλα.

Η Γυναίκα που Έφυγε

Κορεάτικο δράμα του Χονγκ Σανγκ-σου που απέσπασε την Αργυρή Άρκτο στο περσινό Βερολίνο. Την ώρα που ο σύζυγός της λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι, μια γυναίκα συναντά διαφορετικούς φίλους της στα περίχωρα της Σεούλ. Οι επαφές τους είναι άνετες και οικείες, ωστόσο βρίσκονται μεταξύ τους σε διαφορετικά μήκη κύματος, ανεξάρτητα από το τι δείχνουν και το πώς νιώθουν μέσα τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.