Δημιουργικά σεμινάρια από το Fårö Creative Learning

Το νέο πρόγραμμα της ομάδας του Fårö περιλαμβάνει συζητήσεις γύρω από σύγχρονα κοινωνικά θέματα, με εστίαση στη φυλετική ανισότητα.

Δημιουργικά σεμινάρια από το Fårö Creative Learning

Το Fårö Creative Learning εγκαινιάζει τον Οκτώβριο το νέο του πρόγραμμα με σεμινάρια που προσεγγίζουν διάφορες πτυχές της κινηματογραφικής τέχνης, όπως το μοντάζ, τη συγγραφή σεναρίου και τις τηλεοπτικές σπουδές. Πέρα από τα πρακτικά σεμινάρια, το φετινό πρόγραμμα εμπεριέχει διαλέξεις για κοινωνικά ζητήματα που έχουν αποτελέσει επίκεντρο συζήτησης σε παλαιότερες δράσεις του Fårö, αλλά και καινούρια θέματα τα οποία ανοίγουν έναν διάλογο για τη φυλετική ανισότητα, τα δικαιώματα των γυναικών και την ανάδειξή τους στον χώρο της τέχνης.

Στις 19 Οκτωβρίου ο αναγνωρισμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ζαχαρίας Μαυροειδής θα παρουσιάσει το Εργαστήριο Συγγραφής Σεναρίου «24 Λέξεις Το Δευτερόλεπτο», όπου θα μιλήσει για μία ιδιαίτερη μέθοδο προσέγγισης του σεναρίου, η οποία συνδυάζει την τεχνική της αφηματολογίας (narratology) με τη θεωρία του κινηματογραφικού σεναρίου.

Η Ιωάννα Σοφρά θα είναι η εισηγήτρια του σεμιναρίου «Μόδα & Δυναμικές Θηλυκότητες» και θα αναλύσει τη μόδα και τις πολιτισμικές επιρροές που αυτή ασκεί, τοποθετώντας την σε ένα φεμινιστικό πλαίσιο. Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν τις στιλιστικές προτιμήσεις των drag-queens, τη γυναικεία εμφάνιση στον πολιτικό χώρο και το fashion-blogging.

Το «Εργαστήριο Επαγγελματικού Μοντάζ» με τον Δημήτρη Τζέτζα θα μας συστήσει στον κόσμο του μοντάζ, παρουσιάζοντας τόσο τα θεωρητικά όσο και τα τεχνικά μέρη του, παίρνοντας παράδειγμα αφηγηματικές ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Εστιάζοντας περισσότερο στην πολιτική ορθότητα, η Ειρήνη Τσορδιά αναλαμβάνει την παρουσίαση του «Γυναίκες, Δικαιώματα & Δίκαιο» όπου θα μιλήσει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της γυναίκας, καθώς και τη περιθωριοποίηση που δέχεται σε καθημερινή βάση από διάφορους κοινωνικούς παράγοντες.

Τέλος, το σεμινάριο «TV Studies» θα μας εισάγει στον διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο των τηλεοπτικών σπουδών. Ο Σπύρος Χαιρέτης θα επικεντρωθεί στο θέμα των τηλεοπτικών σειρών ως πολιτισμικά κείμενα παραγωγής ψυχαγωγίας και ιδεολογίας, παρουσιάζοντας ορισμένες πρόσφατες μελέτες που σχετίζονται με το θέμα.

Τα σεμινάρια θα γίνουν δια ζώσης, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κάποια Μίλησε

Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των "Spotlight" και "Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου", υπηρετεί με διηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/12/2022

Δεν Είσαι η Μητέρα μου

Ρεαλισμός και φαντασία συνδιαλέγονται με υπόγεια ένταση, καθώς φολκλορικοί μύθοι και ψυχολογικές διαταραχές μετατρέπουν μια ιστορία ενηλικίωσης σε ατμοσφαιρικό, αλλά βραχυκυκλωμένο στην κορύφωσή του θρίλερ τρόμου.

Η Μεγάλη Ρήξη

Ένα ζευγάρι και μια χώρα κομμένοι στα δυο. Μια εύκολη πολιτικοινωνική αλληγορία (υποψήφια για έξι Σεζάρ) που διασώζεται χάρη στο χιούμορ και τις απολαυστικές ερμηνείες.

Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος

Οι οσκαρικοί συνθέτες του "La La Land" και ο πληθωρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ κάνουν ότι μπορούν για να ζωηρέψουν τραγουδιστικά και ερμηνευτικά, αντίστοιχα, ένα κωμικό μιούζικαλ για δεκάχρονα.

Μέρες του ‘36

Ο Αγγελόπουλος βρίσκει το προσωπικό αφηγηματικό ύφος του (πλάνα – σεκάνς, πλαστικές εικόνες, απουσία πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, αποστασιοποίηση, σχέση Ιστορίας και ατόμου), το οποίο θα "απογειώσει" στον επερχόμενο "Θίασο".

Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων

Αντιρατσιστική πολεμική περιπέτεια χωρίς κορώνες αλλά ούτε και κινηματογραφικές πρωτοτυπίες, γυρισμένη με τη b-movie χολιγουντιανή συνταγή του παλιού καλού καιρού.

Poker Face: Ο Τζογαδόρος

Δραματικό θρίλερ με… κρίση κινηματογραφικής ταυτότητας, καθώς ξεκινάει σαν υπαρξιακό δράμα, εξελίσσεται με μυστήριο και σασπένς, για να κορυφωθεί σαν αδέξιο heist movie.