Βασιλιάς Όττο

2

Εθνικά τονωτικό και κινηματογραφικά διεκπεραιωτικό ντοκουμέντο, με τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης έκπληξης στην ποδοσφαιρική ιστορία να εξιστορεί όλες τις (πασίγνωστες) λεπτομέρειές της.

Βασιλιάς Όττο

Ο βασιλιάς Όθωνας του τίτλου δεν είναι άλλος από τον 83χρονο πλέον Ότο Ρεχάγκελ, αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης έκπληξης στην ποδοσφαιρική ιστορία. Τρεις φορές πρωταθλητής Γερμανίας και κάτοχος του κυπέλου Ουέφα, θα γράψει τη λαμπρότερη σελίδα της προπονητικής καριέρας του ως κόουτς της εθνικής Ελλάδος, τη οποία ανέλαβε το 2001 και τρία χρόνια αργότερα την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης.

Καθισμένος σε μια πολυθρόνα εν είδη θρόνου, ο Γερμανός προπονητής αφηγείται στην κάμερα του Ελληνοαμερικανού ντοκιμαντερίστα Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς τις λεπτομέρειες της πορείας κατάκτησης του Euro 2004 από την εθνική μας, το απόλυτο αουτσάιντερ. Γλαφυρός, χαλαρός, μα πάντα συγκεντρωμένος, περνά γρήγορα τα… προϊστορικά γεγονότα και ζωντανεύει στην οθόνη την πορεία από την πρώτη του, σοκαριστική εμπειρία στον ελληνικό πάγκο (1-5 από την Φινλανδία) μέχρι τον αλησμόνητο τελικό της Λισαβόνας.

Διήγηση η οποία διανθίζεται από τα αντίστοιχα ποδοσφαιρικά στιγμιότυπα και τις αντιδράσεις των ΜΜΕ απέναντι στο αναπάντεχο αυτό αθλητικό θαύμα. Ο Ότο και ο πιστός βοηθός του Γιάννης Τοπαλίδης έχουν κέφια, πέντε βασικά μέλη της dream team (Τραϊανός Δέλλας, Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας) σχολιάζουν επιδοκιμαστικά και ο τότε πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης αναλύει το πόσο καθοριστική ήταν η δική του συνεισφορά.

Βασιλιάς Όττο - εικόνα 1

Πρόκειται για ένα εθνικά τονωτικό και κινηματογραφικά διεκπεραιωτικό σινε-ντοκουμέντο, το οποίο παρακολουθείται ευχάριστα χωρίς να προσθέτει κάτι καινούριο στη γνωστή ακόμα και στις πέτρες ηρωική ιστορία, από την οποία εδώ μάλιστα απουσιάζουν αδικαιολόγητα αρκετές από τις «πικάντικες» στιγμές της, όπως η κόντρα Ρεχάγκελ – Γεωργάτου ή το άκουσμα τού εμπνευσμένου «Σήκωσέ το…».

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 82΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Βασιλιάς Όττο

King Otto
2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Η πορεία της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου προς την κατάκτηση του Euro 2004 υπό την καθοδήγηση του Γερμανού προπονητή Ότο Ρεχάγκελ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".