Updated | Πώς λειτουργούν θερινοί και κλειστοί κινηματογράφοι από τις 13 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε αναλυτικά τα νέα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για την προσέλευση των θεατών στα σινεμά.

Updated | Πώς λειτουργούν θερινοί και κλειστοί κινηματογράφοι από τις 13 Σεπτεμβρίου

Update: Με νέο ΦΕΚ, άλλαξαν τα υγειονομικά μέτρα που αφορούν τα θερινά σινεμά.

Έως τις 13 Μαρτίου 2022, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι θερινοί και δωδεκάμηνης λειτουργίας κινηματογράφοι θα λειτουργούν υπό τα παρακάτω υγειονομικά μέτρα.

Όσον αφορά τους κινηματογράφους δωδεκάμηνης δραστηριότητας, οι αιθουσάρχες έχουν δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στη λειτουργία τους ως αμιγείς χώροι με 85% πληρότητα ή μεικτοί και η χωρητικότητα να καλύπτεται σε ποσοστό 50%. Στον κινηματογραφικό οδηγό του «α» μπορείτε να βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκει το σινεμά που σας ενδιαφέρει.

Οι αίθουσες που ανήκουν στους αμιγείς χώρους, υπακούουν στα εξής μέτρα σύμφωνα με το ΦΕΚ:

Η είσοδος γίνεται αποκλειστικά με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης εξάμηνης ισχύος, το οποίο μπορεί να προσκομιστεί τυπωμένο ή ψηφιακό μέσω του κινητού. Ο έλεγχος των στοιχείων πραγματοποιείται από την εφαρμογή Covid Free. Συνδυαστικά, χρειάζεται έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο κ.ο.κ.), ενώ τα συγκεκριμένα μέτρα αφορούν ενήλικες και ανήλικους από 12 ετών και άνω. Για την είσοδο ανηλίκων 5-11 ετών, είναι απαραίτητη αρνητική δήλωση self test τεστ του τελευταίου 24ώρου στην οποία προβαίνει οποιοσδήποτε γονέας ή κηδεμόνας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του στον κινηματογράφο.

Οι αίθουσες που ανήκουν στους μεικτούς χώρους εφαρμόζουν τα εξής, πάντα με βάση το ΦΕΚ:

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αποδεικτικό εμβολιασμού ή νόσησης, μπορείτε να περάσετε αρκεί να έχετε αρνητικό αποτέλεσμα rapid test που έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών από την προβολή. Εκτός της μειωμένης χωρητικότητας, είναι υποχρεωτική η ύπαρξη κενής θέσης ανά δύο έως και τέσσερις καθήμενους. Κάτι που δεν περιλαμβάνει όσους προσέρχονται μαζί.

Αναλυτικά τα υγειονομικά μέτρα μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Θυμίζουμε πως η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των κινηματογράφων, αλλά και στους ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός.

Για τα θερινά σινεμά, τώρα, το στάτους τους πρακτικά δεν αλλάζει. Παρότι με το ΦΕΚ της 13ης Σεπτεμβρίου οι υπαίθριοι κινηματογράφοι διαχωρίζονταν επίσης σε αμιγείς και μεικτούς χώρους, με νέο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα θερινά συνεχίζουν να λειτουργούν στο 75% της πληρότητας, χωρίς να απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό ή αρνητικό selft test, αλλά με υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας και την απαγόρευση του διαλείμματος. Δίνεται, ωστόσο, στους αιθουσάρχες η επιλογή λειτουργίας ως αμιγής χώρος. Σε αυτήν την περίπτωση, η πληρότητα αυξάνεται στο 85% και ισχύουν όλες οι παραπάνω υγειονομικές προϋποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.