Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν τον «Βρώμικο Παράδεισο» του Μπερτράν Μαντικό

Ένα σουρεαλιστικό sci-fi εμπνευσμένο από την camp αισθητική των ‘80s.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν τον «Βρώμικο Παράδεισο» του Μπερτράν Μαντικό

Η θέαση μιας ταινίας από τον Μπερτράν Μαντικό είναι πάντα μια ιδιαίτερη εμπειρία. Η πρώτη μεγάλου μήκους του, «Τα Άγρια Αγόρια» (2017), έκανε αίσθηση στη χώρα μας ως μια προκλητική εξτραβαγκάντζα που δοκίμαζε τα εκφραστικά όρια του σύγχρονου σινεμά. Ο «Βρώμικος Παράδεισος» αποτελεί τη δεύτερη σκηνοθετική δημιουργία του, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν τον «Βρώμικο Παράδεισο» του Μπερτράν Μαντικό - εικόνα 1

O «Βρώμικος Παράδεισος» μας συστήνει σε έναν ουτοπικό κόσμο, έναν πλανήτη όπου κατοικούν μόνο γυναίκες. Εκεί, η Ρόζι ανακαλύπτει άθελά της μία δολοφόνο και με διαταγή της κοινότητας αναγκάζεται μαζί με τη μητέρα της να τη εντοπίσει και να την σκοτώσει. Μπορεί η υπόθεση να μοιάζει απλοϊκή, όμως η αισθητική της ταινίας ανατρέπει οτιδήποτε συμβατικό κινηματογραφικά, καθώς ο Μαντικό εμπνέεται από τα ακραία βιντεοκλίπ της δεκαετίας του ‘70 και ‘80, τις πολύχρωμες παραγωγές της Hammer Films του ’60, τις ταινίες του Ρότζερ Κόρμαν, αλλά και το σαιξπηρικό δράμα. Το αποτέλεσμα συνδυάζει ανατρεπτικά την εικόνα με τον ήχο και είναι μια ονειρική κινηματογραφική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

H ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρία Carousel Films.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.