Αυτά που Λέμε και Αυτά που Κάνουμε

2,5

Ανάλαφρη ρομαντική κομεντί με ειρωνική ματιά και έντονο ρομερικό άρωμα, υποψήφια για 13 βραβεία Σεζάρ.

Αυτά που Λέμε και Αυτά που Κάνουμε

Πόσο συχνά αυτά που λέμε είναι διαφορετικά από αυτά που κάνουμε; Όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις μας, ειδικά δε τις ερωτικές, αυτό αποτελεί το συνηθέστερο modus operandi… επιβίωσης. Ο Εμανουέλ Μουρέ, του οποίου καμιά από τις δέκα προηγούμενες ταινίες δεν έχει προβληθεί στη χώρα μας, προσπαθεί να μάθει το γιατί, μέσα από μια ανάλαφρη ρομαντική κομεντί που θέλει να τα πει: η Νταφνέ αναλαμβάνει να φιλοξενήσει για λίγο τον Μαξίμ, ξάδελφο του συντρόφου της που απουσιάζει για δουλειές. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών, οι δυο τους έρχονται κοντά και εκμυστηρεύονται ο ένας στον άλλο ιστορίες, όλο και πιο προσωπικές, για τις παλιές και πρόσφατες αισθηματικές περιπέτειές τους.

Ο Μουρέ περιγράφει με χάρη κι έντονη ειρωνεία ένα υποψήφιο για 13 βραβεία Σεζάρ ρομερικό παιχνίδι ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι, την κρυμμένη επιθυμία και την ψυχολογική ανασφάλεια. Πικάντικο κι άλλο τόσο (ηθελημένα) φλύαρο, δεν δικαιολογεί απόλυτα το σεναριακό του στήσιμο ως θεώρημα προς απόδειξη των ιδεών του φιλοσόφου Ρενέ Ζιράρ περί «μιμητικής συμπεριφοράς».

Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτά που Λέμε και Αυτά που Κάνουμε

Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait
2,5
  • Κομεντί
  • 2020
  • Διάρκεια: 122 '
  • Εμανουέλ Μουρέ

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών, η Νταφνέ και ο Μαξίμ, ξάδελφος του συντρόφου της που απουσιάζει για δουλειές, γνωρίζονται σιγά σιγά και εκμυστηρεύονται ο ένας στον άλλο ιστορίες, όλο και πιο προσωπικές, για τις παλιές και πρόσφατες ερωτικές τους περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.