Best Sellers

2,5

Δραμεντί καλογραμμένου σεναρίου, η οποία αξιοποιεί «λογοτεχνικά» τη χαριτωμένα περιπετειώδη συνύπαρξη δυο εντελώς αντίθετων χαρακτήρων.

Best Sellers

Ο Μάικλ Κέιν είναι ο Χάρις Σο. Ένας μισάνθρωπος, αλκοολικός και αποτραβηγμένος από τον δημόσιο βίο λογοτέχνης του ενός μυθιστορήματος κι αυτό πριν πενήντα χρόνια. Ένα εκκρεμές συμβόλαιό του, όμως, δίνει στη νεαρή κληρονόμο του εκδοτικού οίκου του τη δυνατότητα να τον αναγκάσει σε επαναδραστηριοποίηση. Έτσι, για την προώθηση του καινούργιου βιβλίου του, οι δυο τους ξεκινούν μια περιοδεία ανά την αμερικανική επαρχία, την οποία ο Σο κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει.

Η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια της ηθοποιού Λίνα Ρέσλερ («Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ») είναι μια δραμεντί καλογραμμένου σεναρίου, η οποία αξιοποιεί «λογοτεχνικά» τη χαριτωμένα περιπετειώδη συνύπαρξη δυο εντελώς αντίθετων χαρακτήρων. Πιστή στα κλισέ του buddy movie, τα προσαρμόζει αρκετά αποτελεσματικά, γλυκά και ανώδυνα, στην απόσταση των γενεών, τη θλίψη της απώλειας, την καλλιτεχνική ματαιοδοξία και την ανθρώπινη επικοινωνία. Βούτυρο στο ψωμί του 88χρονου Μάικλ Κέιν ο γερογκρινιάρικος ρόλος, ιδανική παρτενέρ του η ταλαντούχα Όμπρεϊ Πλάζα («Life After Beth», «Black Bear»).

ΗΠΑ, Καναδάς. 2021. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Best Sellers

2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 100 '
  • Λίνα Ρέσλερ

Ο Χάρις Σο είναι ένας μισάνθρωπος, αλκοολικός και αποτραβηγμένος από τον δημόσιο βίο λογοτέχνης του ενός μυθιστορήματος. Ένα εκκρεμές συμβόλαιό του, όμως, δίνει στη νεαρή κληρονόμο του εκδοτικού οίκου του τη δυνατότητα να τον αναγκάσει σε επαναδραστηριοποίηση. Έτσι, ξεκινούν οι δυο τους μια περιοδεία ανά την αμερικανική επαρχία, την οποία ο Σο κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.