Οι ταινίες που έρχονται στα θερινά σινεμά την Πέμπτη 24/6

Ένα οσκαρικό δράμα, το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και μια επανέκδοση του Ντέιβιντ Λιντς έρχονται αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Οι ταινίες που έρχονται στα θερινά σινεμά την Πέμπτη 24/6

Ένα οσκαρικό δράμα, το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και μια επανέκδοση του Ντέιβιντ Λιντς έρχονται αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Minari

Όσκαρ β' γυναικείου ρόλο για ένα χαμηλότονο αμερικανο-κορεάτικο δράμα. Η υπόθεση της ημι-αυτοβιογραφικής ταινίας, η οποία βασίζεται εν μέρει στις εμπειρίες του ίδιου του σκηνοθέτη, θέλει μια οικογένεια από τη Νότια Κορέα να αποφασίζει να εγκατασταθεί στο Αρκάνσας του 1983. Εκεί κάνουν τη δική τους απόπειρα στο αμερικανικό όνειρο, οι συνθήκες διαβίωσης που συναντούν όμως εκεί είναι κάθε άλλο παρά ιδανικές. Ωστόσο, η πίστη στις ικανότητές τους, η αγάπη μεταξύ των συγγενών και η δύναμη με την οποία τους τροφοδοτούν τα όνειρά τους τούς οπλίζουν να συνεχίσουν αποφασιστικά τα σχέδιά τους. Μεταξύ των πρωταγωνιστών, εκτός από την οσκαρική 73χρονη Γιουν Γιου-ζανγκ, βρίσκουμε τον ταλαντούχο Στίβεν Γέουν, ο οποίος ξεχώρισε πριν από τρία χρόνια χάρη στην ερμηνεία του στην ταινία «Το Παιχνίδι με τη Φωτιά» (Τσανγκ - Ντονγκ Λι).

Monday

Εναλλακτική και αγγλόφωνη ρομαντική κομεντί του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Suntan», «Bank Bang»). Ο Σεμπάστιαν Σταν («Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας») και η διπλά βραβευμένη με το Lawrence Olivier Award Ντενίζ Γκαφ, πρωταγωνιστούν στο ρόλο του Μίκι και της Κλόι, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόι πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας. Το σενάριο συνυπογράφει ο Παπαδημητρόπουλος μαζί με τον Βρετανό Ρομπ Χέιζ («Γκρέτελ & Χάνσελ»), με το δίδυμο να περιγράφει την υπόθεση ως «ένα ερωτικό γράμμα στην Αθήνα κι έναν ύμνο στους παράφορους έρωτες».

Οι Διαρρήκτες

Ισπανικό heist movie του Χάουμε Μπαλαγουέρο («Rec», «Ο Θυρωρός»). Με ανεβασμένες τις μετοχές του, το ισπανικό σινεμά των ειδών μας συστήνει μια ακόμα heist movie γεμάτη αγωνία και ανατροπές με την υπογραφή του δεξιοτέχνη του σασπένς Χάουμε Μπαλαγουέρο. Επικεφαλής του αγγλόφωνου καστ, ο Φρέντι Χάιμορ («Ο Τσάρλι και το Εργαστήριο της Σοκολάτας») υποδύεται τον Τομ, ένα μηχανικό ο οποίος το καλοκαίρι του 2010 σχεδιάζει να αποσπάσει έναν πολύτιμο θησαυρό που θα μεταφερθεί στο χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας της Ισπανίας για δέκα μέρες. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το σχέδιό του προσφέρει σ’ αυτόν και τους συνεργούς του 105 λεπτά για να πραγματοποιήσουν την… απραγματοποίητη διάρρηξη, όση ώρα δηλαδή διαρκεί ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τον οποίο θα παρακολουθεί όλη η χώρα.

Αμερικανική Προδοσία

Δικαστικό δράμα με τον Αλ Πατσίνο. Μπορεί σήμερα λίγοι να θυμούνται τη Μίλντρεντ Γκίλαρς, την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όμως, ήταν διάσημη στις ΗΠΑ ως «Σάλι του Άξονα». Ο λόγος απλός, η φωνή της Γκίλαρς ταξίδευε διεθνώς μέσα από τα ναζιστικά ραδιοκύματα, καθώς την είχε επιλέξει προσωπικά ο Γιόζεφ Γκέμπελς να εκφωνεί τη δηλητηριώδη προπαγάνδα του ναζισμού. Οι Αμερικανοί είχαν έναν ακόμη λόγο να τη μισούν, μιας και η Γκίλαρς απευθυνόταν συγκεκριμένα στους αμερικανούς στρατιώτες θέλοντας να κάμψει το ηθικό τους. Όταν ο πόλεμος τελείωσε, η γυναίκα συνελήφθη αντιμετωπίζοντας 8 διαφορετικές κατηγορίες προδοσίας, τη στιγμή που ούτε ένας δικηγόρος δεν ήταν πρόθυμος να την υπερασπιστεί. Μέχρις ότου εμφανίστηκε ο ιδιόρρυθμος δικηγόρος Τζέιμς Λόφλιν, τον οποίο στην «Αμερικάνικη Προδοσία» ενσαρκώνει ο Αλ Πατσίνο. Τη Γκίλαρς ερμηνεύει η Μίντοου Γουίλιαμς, ενώ τον Γκέμπελς ο Τόμας Κρέτσμαν.

Μπλε Βελούδο

Εφιαλτικά βελούδινος Ντέιβιντ Λιντς. Ένα από τα πιο ανατρεπτικά φιλμ του εικονοκλάστη Ντέιβιντ Λιντς, έρχεται σε επανέκδοση στα θερινά σινεμά. Το υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθεσίας «Μπλε Βελούδο» (1986) αποπνέει διαχρονική γοητεία όχι μόνο εξαιτίας της μεθυστικά μυστηριακής ατμόσφαιράς του, αλλά και για τον τρόπο που διεισδύει στις σεξουαλικές και μη ανθρώπινες διαστροφές. Και να φανταστείτε πως όλα ξεκινούν, όταν ο χαρακτήρας του Κάιλ Μακλάχλαν βρίσκει σε έναν κήπο ένα ακρωτηριασμένο αυτί, το οποίο τον οδηγεί σε μια αλλοπρόσαλλη Ιζαμπέλα Ροζελίνι και τον παροξυσμικό γκάνγκστερ σύντροφό της Ντένις Χόπερ...

Το Αίνιγμα

Ψυχολογικό θρίλερ του 1981 με τους Λίνο Βεντούρα, Μισέλ Σερό και Ρόμι Σνάιντερ. Στο αγωνιώδες φιλμ του δεξιοτέχνη Κλοντ Μίλερ, ο Μαρτινό (Μισέλ Σερό), ένας πλούσιος και ισχυρός δικηγόρος, κρίνεται ύποπτος για τον βιασμό και την δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο επιθεωρητής Γκαλιέν (Λίνο Βεντούρα) τον καλεί στο γραφείο του και αρχίζει να τον υποβάλλει σε έντονη ανάκριση. Η μαρτυρία του Μαρτινό είναι γεμάτη από κενά και αντιφάσεις, ωστόσο ο Γκαλιέν δεν είναι σε θέση να αποσπάσει την ομολογία του. Ο δικηγόρος φαίνεται να ταιριάζει στο ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του δεν είναι αδιάσειστα. Όταν η ανάκριση φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, η σύζυγος του Μαρτινό (Ρόμι Σνάιντερ) παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα και κάνει κάποιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Μπομπ ο Χαρτοπαίκτης

Ατμοσφαιρικό νουάρ του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ από το 1956. Ο Μπομπ, ένας βετεράνος χαρτοπαίκτης και γκάνγκστερ, συνεχίζει το τζόγο παρότι έχει πείσει τους πάντες πως έχει αποσυρθεί. Ανάμεσα σε όσους τον πιστεύουν είναι και ένας αστυνομικός, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί του. Ωστόσο, ο Μπομπ δεν έχει πει την τελευταία λέξη του, καθώς σχεδιάζει να ληστέψει ένα καζίνο. Όλα είναι μελετημένα μέχρι τελείας, με μια διαφορά: η αστυνομία γνωρίζει τα πάντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.