Οι συντελεστές του «Minari» εξομολογούνται σε ένα αποκλειστικό featurette

Δείτε τους δημιουργούς της οσκαρικής ταινίας να εκμυστηρεύονται on camera τις εντυπώσεις τους από τα γυρίσματα.

Οι συντελεστές του «Minari» εξομολογούνται σε ένα αποκλειστικό featurette

Μια από τις ταινίες - έκπληξη της χρονιάς, το «Minari» του Λι Άιζακ Τσουνγκ, απασχόλησε έντονα το σινεφίλ ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της σεζόν και ιδιαίτερα την περίοδο των βραβείων, όταν «χτύπησε» διαδοχικές βαρυσήμαντες απονομές. Χαρακτηριστική ήταν η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, διότι η κύρια γλώσσα είναι τα κορεάτικα παρά το γεγονός πως πρόκειται για αμερικάνικη παραγωγή, αλλά αποκορύφωμα αποτέλεσε το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου στην 73χρονη Γιουν Γιου-ζανγκ, η οποία προηγουμένως είχε τιμηθεί και με το αντίστοιχο BAFTA.

Η υπόθεση της ημι-αυτοβιογραφικής ταινίας, η οποία βασίζεται εν μέρει στις εμπειρίες του ίδιου του σκηνοθέτη, θέλει μια οικογένεια από τη Νότια Κορέα να αποφασίζει να εγκατασταθεί στο Αρκάνσας του 1983. Εκεί κάνουν τη δική τους απόπειρα στο αμερικανικό όνειρο, οι συνθήκες διαβίωσης που συναντούν όμως εκεί είναι κάθε άλλο παρά ιδανικές. Ωστόσο, η πίστη στις ικανότητές τους, η αγάπη μεταξύ των συγγενών και η δύναμη με την οποία τους τροφοδοτούν τα όνειρά τους τούς οπλίζουν να συνεχίσουν αποφασιστικά τα σχέδιά τους. Μεταξύ των πρωταγωνιστών βρίσκουμε τον ταλαντούχο Στίβεν Γέουν, ο οποίος ξεχώρισε πριν από τρία χρόνια χάρη στην ερμηνεία του στην ταινία «Το Παιχνίδι με τη Φωτιά» (Τσανγκ - Ντονγκ Λι).

Το «α» εξασφάλισε ένα αποκλειστικό feauturette από τα γυρίσματα της ταινίας, στο οποίο οι συντελεστές εκμυστηρεύονται τις εμπειρίες τους πίσω από την κάμερα, ενώ μοιράζονται τα κοινά που τους συνδέουν με την ιστορία του φιλμ. Το «Minari» κυκλοφορεί στις 24 Ιουνίου από τη Feelgood Entertainment.

Δείτε το featurette του «Minari»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.