Fast & Furious 9

1

Καλοί και κακοί νεκρανασταίνονται και αλλάζουν στρατόπεδα σε ένα παραφουσκωμένο από κυνηγητά, εφέ, προσχηματικές αφορμές και απιθανότητες σίκουελ, οι υπερβολές του οποίου ξεπερνούν πλέον και εκείνες των καρτούν.

Fast & Furious 9

Συνεχίζοντας να νεκρανασταίνει πρωταγωνιστές και να εφευρίσκει παρελθούσες ιστορίες οι οποίες φέρνουν από το πουθενά στο προσκήνιο γκαζιάρηδες κακούς, το ένατο κεφάλαιο του διασημότερου καγκουρο-franchise αφήνει στην άκρη τους Χομπς και Σο, που έχουν ήδη ανοίξει δικό τους μαγαζί, και μας συστήνει τον Τζέικομπ. Τον μικρότερο αδελφό της οικογένειας Τορέτο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε παλιάνθρωπο διεθνούς περιωπής, έχει αιχμαλωτίσει την Σάιφερ και έχει βάλει στο μάτι –βασικά για να την πει στον αδελφό του– μια πολύτιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας ηλεκτρονική συσκευή.

Ο Ντομ και η παρέα του, όμως, δεν μπορούν να αφήσουν κάτι τέτοιο αμαρσάριστο, και βάζουν μπρος ένα ιλιγγιώδες κυνηγητό ανά την υφήλιο, στο οποίο οι προσχηματικές αφορμές και οι απιθανότητες είναι περισσότερες από τα τρακαρίσματα και τις εκρήξεις. Εν τω πολλώ το «FF9»: ετοιμαστείτε για το πέρασμα του σεναριακού «ό,τι να ‘ναι» σε άλλο επίπεδο και τις περιπέτειες του Κογιότ με το Road Runner να μοιάζουν… Κεν Λόουτς μπροστά σ’ αυτές των αδελφών Τορέτο.
ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 145΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Fast & Furious 9

F9
1
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 145 '
  • Τζάστιν Λιν

Ο Ντομ έρχεται αντιμέτωπος με τον μικρότερο αδελφό του Τζέικομπ, ο οποίος προσπαθεί να αποκτήσει μια πολύτιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας ηλεκτρονική συσκευή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.