Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 10/6

Η εκρηκτική επιστροφή της Αντζελίνα Τζολί, η επεισοδιακή ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ και δύο κλασικές επανεκδόσεις έρχονται μεταξύ άλλων στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 10/6

Η εκρηκτική επιστροφή της Αντζελίνα Τζολί, η επεισοδιακή ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ και δύο κλασικές επανεκδόσεις έρχονται μεταξύ άλλων στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Αυτοί που Εύχονται το Θάνατό μου

Η Αντζελίνα Τζολί συναντά το σκηνοθέτη τού «Πάση Θυσία». Μετά από καιρό, η ασυναγώνιστη σταρ πρωταγωνιστεί ξανά σε μια καταιγιστική περιπέτεια. Η ηθοποιός υποδύεται μια δασοπυροσβέστρια η οποία αδυνατεί να ξεπεράσει την απώλεια τριών ανθρώπων που χάθηκαν στη βάρδιά της. Καθώς τη βαραίνουν οι ενοχές, εμφανίζεται από το πουθενά μέσα στο δάσος ένα αγόρι που μοιάζει τραυματισμένο. Τα αίματα, όμως, που έχει πάνω του δεν ανήκουν σε εκείνο και ο χαρακτήρας της Τζολί αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο του παιδιού, το οποίο την οδηγεί σε μερικές τραγικές αλήθειες και για τη δολοφονική πυρκαγιά. Μαζί με την Τζολί πρωταγωνιστούν οι Άινταν Γκίλεν («Game of Thrones») και Τζον Μπέρνταλ («Punisher»), ενώ τη σκηνοθεσία κρατά ο ταλαντούχος Τέιλορ Σέρινταν.

Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ

Οι περιπέτειες της διασημότερης μπλουζ τραγουδίστριας με το FBI. Όλοι γνωρίζουν την υπέροχη φωνή της Lady Day, λίγοι όμως ξέρουν πως η σπουδαία Αφροαμερικανή μουσικός υπήρξε μια πιο τις πιο επιδραστικές και μαχητικές προσωπικότητες του κινήματος για τα κοινωνικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Η ταινία του Λι Ντάνιελς («Μονάκριβη», «Ο Μπάτλερ») φωτίζει ακριβώς αυτήν την πτυχή της επεισοδιακής ζωής της Χόλιντεϊ και του τρόπου που οι αμερικανικές αρχές παρακολουθούσαν τη δράση της. Κορωνίδα αυτής, το αριστουργηματικό «Strange Fruit» που εξελίχθηκε σε άτυπο ύμνο του αγώνα για ισότητα. Την τραγουδίστρια υποδύεται η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφια για Όσκαρ για το ρόλο Άντρα Ντέι.

Μόνο Αυτοί Είδαν το Δολοφόνο

Γαλλικό θρίλερ μυστηρίου. Μια απομακρυσμένη, καλυμμένη από χιόνι επαρχιακή πόλη. Η μυστηριώδης εξαφάνισης μιας γυναίκας κι ένα σύμπλεγμα άρρητων μυστικών και ένοχων επιθυμιών συνθέτουν τη συνταγή του ατμοσφαιρικού θρίλερ μυστηρίου του Γάλλου Ντομινίκ Μολ. Με την αστυνομία να μην έχει ιδέα από πού να ξεκινήσει τις έρευνες, αφού το μόνο στοιχείο της είναι το παρατημένο αυτοκίνητό της έπειτα από μια χιονοθύελλα. Η προσοχή της στρέφεται σε πέντε υπόπτους, ο καθένας τους με φαινομενικά καθωσπρέπει ζωή, αλλά και μια σκοτεινή πλευρά που εγκυμονεί κινδύνους.

Παγιδευμένοι

Δανέζικη αστυνομική περιπέτεια γεμάτη αδρεναλίνη. Ένας νεαρός μετανάστης πεθαίνει υπό άγνωστες συνθήκες μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα. Οι ομοεθνείς του ξεσηκώνονται σε ένα υποβαθμισμένο γκέτο στη Δανία. Δυο αστυνομικοί στέλνονται για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όμως η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Οι μετανάστες πυρπολούν το αυτοκίνητό τους και οι αστυνομικοί παγιδεύονται στο γκέτο. Ένας νεαρός μετανάστης έρχεται να τους βοηθήσει, όμως ο ένας από τους δυο αστυνομικούς αποδεικνύεται ρατσιστής και βίαιος. Θα μπορέσουν άραγε να τη βγάλουν καθαρή;

Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του

Τυνησιακό δράμα υποψήφιο για διεθνές Όσκαρ. Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα. Θα γνωρίσει φήμη και δόξα αλλά είναι πραγματικά ελεύθερος τώρα που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο;

Tom & Jerry

Κυνηγητό γάτας και ποντικού σε live action και animated διαστάσεις. Μια από τις πιο αγαπημένες έχθρες αναβιώνει, συνδυάζοντας τα κινούμενα σχέδια με τη ζωντανή δράση, όταν ποντικός Τζέρι καταφθάνει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, Εκεί πρόκειται να διεξαχθεί ο «γάμος του αιώνα», με τη διοργανώτρια να προσλαμβάνει το γάτο Τομ για να τσακώσει τον ποντικό που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Σύντομα όμως δημιουργείται ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν ένας διαβολικά φιλόδοξος υπάλληλος συνωμοτεί εναντίον όλων.

Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος

Παραμυθένιο animation της Disney. Τη νέα ατρόμητη ηρωίδα από την Άπω Ανατολή παρουσιάζει το animation στούντιο. Πρωταγωνίστρια είναι μια θαρραλέα δεξιοτέχνης των πολεμικών τεχνών, στις οποίας τις πλάτες πέφτει η τύχη της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, οι άνθρωποι ζούσαν αρμονικά με μεγαλόπρεπους δράκους, μέχρις ότου εμφανίστηκαν μοχθηροί δαίμονες που ώθησαν σε εξαφάνιση τα φτερωτά πλάσματα. Πεντακόσια χρόνια μετά, η ανθρωπότητα έχει απειλείται ξανά από τους δαίμονες. Τότε η Ράια αναλαμβάνει την αποστολή της ανεύρεσης του τελευταίου εναπομείναντα δράκου, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει.

Ροζ Πάνθηρας

Η πρώτη μας γνωριμία με τον επιθεωρητή Κλουζό. Κυκλοφορεί σε επανέκδοση η ξεκαρδιστική κωμωδία του 1963 με τον Πίτερ Σέλερς να παραδίδει μία από τις διασημότερες ερμηνείες του, στο ρόλο του ατζαμή επιθεωρητή Κλουζό. Ο «Ροζ Πάνθηρας» δανείζεται τον τίτλο του από το ξακουστό διαμάντι της ταινίας, το μεγαλύτερο του κόσμου, το οποίο επιχειρεί να κλέψει ένας επίδοξος κλέφτης με το ψευδώνυμο το Φάντασμα. Η κάτοχος του πολύτιμου πετραδιού πριγκίπισσα Ντάλα, την οποία υποδύεται η εκθαμβωτική Κλαούντια Καρντινάλε, βασίζεται πάνω στον Κλουζό για να εξιχνιάσει την υπόθεση κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερες γκάφες...

Σε Έναν Έρημο Τόπο

Εμβληματικό νουάρ του Νίκολας Ρέι με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Ένας εν δυνάμει βίαιος σεναριογράφος είναι ύποπτος για φόνο, όμως την καθοριστική στιγμή η γοητευτική γείτονάς του αποδεικνύει την αθωότητά του, παρόλο που έχει αμφιβολίες για την αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.