Action! Όλες οι ταινίες δράσης που θα δούμε το καλοκαίρι

Ποιες περιπέτειες, από κωμικές και αγωνιώδεις ως αστυνομικές και υπερηρωικές, μας δίνουν φέτος ραντεβού στα θερινά σινεμά.

Action! Όλες οι ταινίες δράσης που θα δούμε το καλοκαίρι

Έτοιμη να εκκινήσει μέσα στο Μάιο, η καλοκαιρινή κινηματογραφική σεζόν έχει φέτος πολλά… απωθημένα. Ταινίες οι οποίες περίμεναν υπομονετικά την επανέναρξη των σκοτεινών αιθουσών, αλλά και φρέσκιες παραγωγές οι οποίες θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες. Από όλα όσα μας υπόσχονται οι Έλληνες διανομείς για το θερινό τετράμηνο σας προτείναμε τις 30 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε, ενώ τώρα ακολουθεί μια ακόμα με τις πλέον αναμενόμενες ταινίες δράσης που μας περιμένουν στις καλοκαιρινές οθόνες. Η σειρά είναι αλφαβητική.

Ο Διάσημος Κλέφτης

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Όουεν. Με τους Ραλφ Λο, Λένα Χίντι, Μάικλ Κέιν, Ρίτα Όρα.

Έχοντας διασκευαστεί για τη μεγάλη οθόνη με τον κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο (από μιούζικαλ ως animation), ο εμβληματικός «Όλιβερ Τουίστ» μεταφέρεται τώρα στο σύγχρονο Λονδίνο, όπου μια ανήλικη συμμορία ετοιμάζει μια υπερβολικά φιλόδοξη ληστεία. Έτσι, οι διαχρονικές ιδέες του Τσαρλς Ντίκενς συναντούν τη low class καθημερινότητα της μοντέρνας βρετανικής μεγαλούπολης, εντελώς διαφορετική στην όψη μα εξίσου βίαιη και μοχθηρή με εκείνη των αρχών του 19ου αιώνα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο γιος του Τζουντ Λο Ραλφ, ενώ ο 88χρονος Μάικλ Κέιν είναι ο μοχθηρός Φέιγκιν.

Παγιδευμένοι (Shorta)

Σκηνοθεσία: Φρέντερικ Λούις Χβιντ, Άντερς Όλχολμ. Με τους Γιάκομπ Λόμαν, Σάιμον Σίαρς, Ταρέκ Ζαγιάτ, Ίσα Κατάμπ.

Θυμίζοντας το «’71» κι ακόμα περισσότερους τους πρόσφατους «Αθλίους», το γεμάτο αδρεναλίνη σκηνοθετικό ντεμπούτο των Δανών Φρέντερικ Λούις Χβιντ και Άντερς Όλχολμ εντυπωσιάζει με το σφιχτό ρυθμό, το δεξιοτεχνικό σασπένς και την καταιγιστική αφήγησή του. Περιγράφοντας τον εφιαλτικό εγκλωβισμό δυο αστυνομικών σε ένα εξεγερμένο αραβόφωνο γκέτο της Κοπεγχάγης, όπου κάθε στροφή του δρόμου κρύβει κι ένα θανάσιμο κίνδυνο, το φιλμ αποτελεί υπόδειγμα σφιχτοδεμένου θρίλερ με σαφείς πολιτικοκοινωνικές αναφορές. Μακρύ το φεστιβαλικό παλμαρέ του, ανάμεσα στο οποίο βρίσκει κανείς και τα βραβεία σκηνοθεσίας και κριτικών του πρόσφατου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Περιπέτεια στη Ζούγκλα (Jungle Cruise)

Σκηνοθεσία: Χάουμε Κόλετ - Σέρα. Με τους Ντουέιν Τζόνσον, Έμιλι Μπλαντ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Τακ Γουάιτχολ, Τζέσι Πλέμονς, Πολ Τζιαμάτι.

Η ατραξιόν Jungle Cruise των θεματικών πάρκων της Disney προσφέρει την ιδέα για μια εξωτική περιπέτεια εποχής η οποία άρχισε να σχεδιάζεται ως χολιγουντιανή παραγωγή πριν μια δεκαετία. Τελικά πήρε το πράσινο φως με τον Χάουμε Κόλετ – Σέρα («Το Ορφανό», «Ο Άγνωστος», «Σε Ρηχά Νερά») στη σκηνοθετικη καρέκλα και σε σεναριακή διασκευή του διδύμου Γκλεν Φικάρα – Τζον Ρέκουα («Ο Άι Βασίλης Είναι… Λέρα», «Crazy, Stupid, Love.»). Οι κωμικοί τόνοι είναι λοιπόν ανεβασμένοι, όπως και τα στοιχεία θεαματικής φαντασίας, στην ιστορία του Φρανκ, καπετάνιου ενός ποταμοπλοίου στις αρχές του 20ού αιώνα, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει μια επιστήμονα και τον αδελφό της βαθιά μέσα στη ζούγκλα, αναζητώντας το Δέντρο της Ζωής που πιστεύεται ότι διαθέτει θεραπευτικές δυνάμεις. Τα στοιχεία της φύσης, επικίνδυνα άγρια ζώα και μια ανταγωνιστική γερμανική αποστολή, όμως, προβάλλουν τις αντιρρήσεις τους. Ποιος ποντάρει υπέρ τους και ποιος είναι με τον Ντουέιν Τζόνσον;

Ο Προστάτης (The Marksman)

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρεντζ. Με τους Λίαμ Νίσον, Κάθριν Γουίνινγκ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Τερέσα Ρουίζ.

Πιστός στο είδος το οποίο του χάρισε μια δεύτερη κινηματογραφική καριέρα, ο 69χρονος πλέον Λίαμ Νίσον γίνεται αγρότης της Αριζόνα για χάρη της νέας ταινίας του Ρόμπερτ Λόρεντζ, αλλά δεν παρατά τις παλιές, καλές συνήθειες. Ο έμπειρος βοηθός σκηνοθέτη τού Κλιντ Ίστγουντ καθοδηγεί τον Ιρλανδό σταρ σε μια βίαιη αντιπαράθεση ενός μοναχικού άντρα με μια συμμορία δολοφόνων μεξικάνικου καρτέλ, οι οποίοι καταδιώκουν στις ΗΠΑ ένα μικρό αγόρι. Εκείνο θα βρεθεί στο δρόμο του Τζιμ που αποφασίζει να το προστατέψει, επιστρατεύοντας την εμπειρία του ως πρώην πεζοναύτης.

Ψηλό Έδαφος (High Ground)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Τζόνσον. Με τους Σάιμον Μπέικερ, Τζακ Τόμσον, Τζέικομπ Τζούνιορ Νάινγκουλ, Κάλαν Μάλβεϊ.

Κυνηγοί και κυνηγημένοι αλλάζουν απρόσμενα ρόλους σε μια περιπέτεια εποχής που εξελίσσεται στη Βόρεια Αυστραλία του 1930, όταν ο Αβορίγινας Γκούτζουκ και ο πρώην στρατιώτης Τράβις αναγκάζονται να συνεργαστούν. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αναζητούν τον επικίνδυνο πολεμιστή Μπαϊγουάρα, αλλά καθώς η καταδίωξη εξελίσσεται και αρχίζουν να μαθαίνουν περισσότερα ο ένας για τον άλλον, η σχέση τους αλλάζει δραματικά. Τα μαγευτικά τοπία γύρω από το Ντάργουιν προσφέρουν ένα θεαματικό σκηνικό, μπροστά στο οποίο ο τηλεοπτικά έμπειρος Στίβεν Τζόνσον ζωντανεύει μια ιστορία ταξικών και φυλετικών αντιθέσεων βγαλμένη από το απωθημένο παρελθόν της πατρίδας του.

Black Widow

Σκηνοθεσία: Κέιτ Σόρτλαντ. Με τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Φλόρενς Πιού, Ρέιτσελ Βάις, Ντέιβιντ Χάρμπορ.

Μπορεί η τύχη της Black Widow να μην εξελίχτηκε ιδανικά στο «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», αυτό όμως δεν αποθαρρύνει τη Marvel από το να της αφιερώσει μια ολοδική της ταινία. Έτσι η Σκάρλετ Γιόχανσον ξαναφορά τη στολή της σέξι υπερηρωίδας, η οποία στην πραγματικότητα ακούει στο όνομα Νατάσα Ρομάνοβα και δουλεύει για τη ρωσική κατασκοπία. Χρονικά η υπόθεση της ταινίας τοποθετείται αμέσως μετά τα γεγονότα του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», με τη σκηνοθέτιδα Κέιτ Σόρτλαντ («Τα Παιδιά του Πολέμου») να υπαινίσσεται πως θα δούμε την Black Widow να περνά κρίση ταυτότητας. Εκείνο που αφορά βέβαια τη Marvel είναι να μην περάσει μια ανάλογη κρίση και στο box office, ώστε να κοντράρει στα ίσα τη θηλυκή «αντίπαλο» Wonder Woman και να επαναλάβει την επιτυχία της «Captain Marvel».

Fast & Furious 9

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Λιν. Με τους Βιν Ντίζελ, Σαρλίζ Θερόν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Έλεν Μίρεν.

Κόντρες, ανεβασμένα οκτάνια κι εκκωφαντικές εκρήξεις (επαν)έρχονται στο ένατο κεφάλαιο του δεκαεξαβάλβιδου franchise, που δεν σταματά να εκπλήσσει με τις επιδόσεις του στο box office. Αυτή, εξάλλου, είναι και μία από τις αιτίες που «διευρύνεται» διαρκώς. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η φαμίλια του Ντόμινικ Τορέτο θα συγκεντρωθεί τώρα για προτελευταία φορά, μια και το 2022 (COVID-19 επιτρέποντος) και με το Νο. 10 ολοκληρώνεται το «Fast & Furious» έπος, για να αντιμετωπίσει –πιθανότατα– τον πρώην παλαιστή Τζον Σίνα. Ο τελευταίος ερμηνεύει τον… αδελφό του Ντομ, Τζέικομπ, τον οποίο προσλαμβάνει η σατανική Σάιφερ (Σαρλίζ Θερόν) για να εξοντώσει την αγαπημένη μας γκαζο-παρέα.

Free Guy

Σκηνοθεσία: Σον Λέβι. Με τους Ράιαν Ρέινολντς, Τάικα Γουαϊτίτι, Τζόντι Κόμερ, Τζο Κίρι.

«Έτσι νιώθει κάποιος αν παίρνει ναρκωτικά;» αναρωτιέται στο τρέιλερ της ταινίας ο Ράιαν Ρέινολντς, πρωταγωνιστής σε μια φευγάτη περιπέτεια που διασταυρώνει τον αληθινό κόσμο με εκείνο των βιντεοπαιχνιδιών. Εκεί ένας φιλήσυχος τραπεζικός υπάλληλος αγνοεί το γεγονός πως ζει μέσα σε ένα βίαιο open-world παιχνίδι, μια μίξη των «Grand Theft Auto» και «Fortnite», όπου οι κλοπές, οι δολοφονικές επιθέσεις και τα κυνηγητά με γρήγορα αυτοκίνητα αποτελούν ρουτίνα. Όχι όμως για τον ίδιο, αφού αυτός επιτελεί ευλαβικά το καθήκον του μένοντας πάντα στο φόντο της δράσης. Μέχρι τη μέρα που θα τη δει… αναρχικός τραπεζίτης και θα αποφασίσει να κάνει την απρόβλεπτη κίνηση που θα αλλάξει εντελώς τη βαρετή ζωή του. Μαζί και την τύχη όλων των χαρακτήρων του βιντεοπαιχνιδιού, την εξέγερση των οποίων ενορχηστρώνει σκηνοθετικά ο «Stranger Things» Σον Λέβι.

OSS 117: From Africa With Love

Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός. Με τους Ζαν Ντιζαρντέν, Πιέρ Νινέ, Μελοντί Καστά, Πολ Γουάιτ.

Μπορεί ο Τζέιμς Μποντ να είναι ο διασημότερος σινε-κατάσκοπος, δεν είναι όμως ο πρώτος που λάνσαρε το σέξι, κοσμοπολίτικο και cool στιλ του μυστικού πράκτορα. Τέσσερα χρόνια πριν τον Ίαν Φλέμινγκ, ο Γάλλος Ζαν Μπρις άρχισε να γράφει το 1949 τις περιπέτειες του Ιμπέρ Μπονισέρ ντε λα Μπαθ ή αλλιώς OSS (Office of Strategic Services) 117, ο οποίος πέρασε κι αυτός από τη μεγάλη οθόνη, χωρίς όμως την επιτυχία του Βρετανού αντίζηλού του. Μέχρι που το 2006 οι κατόπιν οσκαρικοί («The Artist») Μισέλ Χαζαναβισιούς και Ζαν Ντιζαρντέν διασκεύασαν τα κατορθώματά του ως κατασκοπικές παρωδίες. Το «Αποστολή στο Κάιρο» και τρία χρόνια αργότερα το «OSS 117: Rio ne Repond Plus» γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία ως κωμικές τζεϊμσμποντικές περιπέτειες, με τον θρυλικό πράκτορα να επιστρέφει τώρα για δεύτερη φορά αναστατώνοντας ολόκληρη τη Μαύρη Ήπειρο. Μαζί του επιστρέφει και ο σεναριογράφος του franchise Ζαν – Φρανσουά Αλέν, με τον Νικολά Μπεντός («Ραντεβού στο Belle Epoque») να αντικαθιστά τον Χαζαναβίσιους στη θέση του σκηνοθέτη.

Shang-Chi And the Legend of the Ten Rings

Σκηνοθεσία: Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον. Με τους Σιμού Λιού, Ακουαφίνα, Τόνι Λέουνγκ, Φάλα Τσεν.

Η 25η ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel και η πρώτη της τέταρτης φάσης του υπερηρωικού στούντιο, είναι επίσης εκείνη με την παρθενική εμφάνιση ενός Ασιάτη πρωταγωνιστή. Ο Σιμού Λιού αναλαμβάνει να φορέσει τη στολή του Shang-Chi, ενός ήρωα με τρομακτικές ικανότητες και γνώση των πολεμικών τεχνών, ο οποίος διδάχθηκε από τον πανίσχυρο πατέρα του Mandarin (Τόνι Λέουνγκ) ηγέτη της οργάνωσης Ten Rings. Ο Shang-Chi ανατράφηκε πιστεύοντας πως ο πατέρας του είναι ένας σοφός και αγαθός αρχηγός, η βίαιη πραγματικότητα όμως τού αποκαλύπτει την αληθινή φύση του, αναγκάζοντας τον υπερήρωα να στραφεί ενάντια στην οικογένειά του.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard

Σκηνοθεσία: Πάτρικ Χιούζ. Με τους Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ.

Μάλλον ανέλπιστα, η εκρηκτική περιπέτεια «Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» του 2017, κατάφερε χάρη στη σπιντάτη συνταγή της και την κωμική χημεία των Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Τζάκσον και Σάλμα Χάγιεκ να σπάσει τα ταμεία του box office φτάνοντας συνολικά τα 176,6 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας κόστος παραγωγής μόλις τα 30. Ήταν επομένως αναμενόμενο πως η τριάδα - φωτιά αργά ή γρήγορα θα επανενωνόταν με αφορμή μα νέα σεναριακή θανάσιμη απειλή. Αυτήν τη φορά ο σωματοφύλακας Μάικλ Μπράις (Ρέινολντς) καλείται να συνεργαστεί ξανά με το μισητό εχθρό του και πληρωμένο δολοφόνο Ντάριους Κινκέιντ (Τζάκσον), γιατί η γυναίκα του τελευταίου (Χάγιεκ) βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

The Misfits

Σκηνοθεσία: Ρένι Χάρλιν. Με τους Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμι Τσανγκ, Τιμ Ροθ, Νικ Κάνον.

Κάποτε βασιλιάς των action movies («Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2», «Βαρομετρικό Χαμηλό», «Το Νησί των Κουρσάρων»), ο Φινλανδός Ρένι Χάρλιν επιστρέφει δριμύτερος έχοντας μπροστά από την κάμερά του ένα πρώην Τζέιμς Μποντ. Τον αειθαλή Πιρς Μπρόσναν, ο οποίος ως εξπέρ των αποδράσεων και διαβόητος κλέφτης με διεθνή καριέρα Ρίτσαρντ Πέις, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Αταίριαστους. Μια μυστηριώδη ομάδα με επικεφαλής τον εκκεντρικό και χαρισματικό Ρίνγκο (Νικ Κάνον), οι οποίοι έχουν σκοπό να ληστέψουν την αμύθητη περιουσία σε ράβδους χρυσού του κακόφημου επιχειρηματία Σουλτς (Τιμ Ροθ). Ο Πέις έχει παλιά χρωστούμενα με τον αδίστακτο μεγιστάνα, ο οποίος είναι φυσικά κάθε άλλο παρά εύκολος στόχος.

The Outpost

Σκηνοθεσία: Ροντ Λιούρι. Με τους Σκοτ Ίστγουντ, Ορλάντο Μπλουμ, Καλέμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζακ Κέιζι.

Ο «Μόνος Επιζών» συναντά το «Black Hawk Down» σε μια καταιγιστική πολεμική περιπέτεια που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Εκεί και σε ένα από τα απομονωμένα αμερικανικά φυλάκια, μια χούφτα στρατιώτες του θα δεχτούν την επίθεση 400 ένοπλων Ταλιμπάν, τους οποίους θα πρέπει να αποκρούσουν με λιγοστά πυρομαχικά και χωρίς να διαθέτουν τρόπο διαφυγής. Ο έμπειρος Ροντ Λιούρι («Η Αντιπρόεδρος», «Το Τελευταίο Οχυρό», «Αδέσποτα Σκυλιά») τονίζει το ανθρώπινο δράμα και ποντάρει σε μια σειρά από σεναριακές ανατροπές (τι στάση θα κρατήσουν οι χωρικοί της περιοχής;), χωρίς να παραμελεί την αγωνιώδη, ρεαλιστική δράση.

The Suicide Squad

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκαν. Με τους: Μάργκο Ρόμπι, Ίντρις Έλμπα, Τζόελ Κίναμαν, Τζον Σίνα, Βαϊόλα Ντέιβις. Κατά ένα μέρος σίκουελ όσο και ιδιότυπο reboot της «Ομάδας Αυτοκτονίας» (Ντέιβιντ Άγερ, 2016) και κατά ένα άλλο μέρος κάτι ολότελα καινούριο που σκαρφίστηκε ο Τζέιμς Γκαν («Οι Φύλακες του Γαλαξία»), το ανανεωμένο «Suicide Squad» υπόσχεται αγνή διασκέδαση και επικές υπερηρωικές μάχες. Τουλάχιστον αυτό υπαινίσσεται το τρέιλερ της ταινίας, στο οποίο εκτός από ήδη γνωστούς χαρακτήρες σαν τη Χάρλεϊ Κουίν, συστήνονται στο κοινό μια σειρά νέων όπως ο Bloodsport, τον οποίο υποδύεται ο Ίντρις Έλμπα. Παλιοί και καινούριοι σούπερ ήρωες θα πρέπει να βρουν τρόπο να συνυπάρξουν στην ομάδα, καθώς η αποστολή τους αυτήν τη φορά τους οδηγεί σε μια κρυφή ναζιστική φυλακή στη νότια Αμερική, στην οποία επιπλέον διεξάγονταν πειράματα πάνω σε πολιτικούς κρατούμενους.

The Virtuoso

Σκηνοθεσία: Νικ Σταλιάνο. Με τους Άνσον Μάουντ, Άντονι Χόπκινς, Άμπι Κόρνις, Έντι Μάρσαν.

Σε εντελώς διαφορετικό ρόλο από τον οσκαρικό «Πατέρα», ο Άντονι Χόπκινς τα έχει 400 στον «Virtuoso» και ως επικεφαλής μιας σκοτεινής οργάνωσης αναθέτει σε έναν από τους επαγγελματίες δολοφόνους του μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Ο τελευταίος πρέπει να βρεθεί σε ένα χαμένο στην ερημιά εστιατόριο μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα, όταν και θα τον περιμένει ο στόχος του. Χωρίς κανένα επιπλέον στοιχείο, ο ήρωάς μας πρέπει να εντοπίσει το θύμα του, το οποίο μπορεί να είναι η αθώα σερβιτόρα, κάποιος από το προσωπικό ή τους θαμώνες, ακόμα κι ο τοπικός σερίφης. ΄Η μήπως όλα αυτά είναι μια καλοστημένη παγίδα;

Way Down (Τhe Vault)

Σκηνοθεσία: Χάουμε Μπαλαγουέρο. Με τους Φρέντι Χάιμορ, Σαμ Ράιλι, Αστρίντ Μπερζέ – Φρισμπί, Λίαμ Κάνιχαμ.

Με ανεβασμένες τις μετοχές του, το ισπανικό σινεμά των ειδών μας συστήνει μια ακόμα heist movie γεμάτη αγωνία και ανατροπές με την υπογραφή του δεξιοτέχνη του σασπένς Χάουμε Μπαλαγουέρο («Rec», «Ο Θυρωρός»). Επικεφαλής του αγγλόφωνου καστ, ο Φρέντι Χάιμορ («Ο Τσάρλι και το Εργαστήριο της Σοκολάτας») υποδύεται τον Τομ, ένα μηχανικό ο οποίος το καλοκαίρι του 2010 σχεδιάζει να αποσπάσει έναν πολύτιμο θησαυρό που θα μεταφερθεί στο χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας της Ισπανίας για δέκα μέρες. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το σχέδιό του προσφέρει σ’ αυτόν και τους συνεργούς του 105 λεπτά για να πραγματοποιήσουν την… απραγματοποίητη διάρρηξη, όση ώρα δηλαδή διαρκεί ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τον οποίο θα παρακολουθεί όλη η χώρα.

Wonder Woman 1984

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς. Με τους Γκαλ Γκαντότ, Κρίστεν Γουίγκ, Πέδρο Πασκάλ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ.

Πάνω από 800 εκατ. δολάρια παγκόσμιες εισπράξεις δεν είναι και λίγα για να τα παραβλέψει κάποιος, έτσι η DC έδωσε το πράσινο φως σε μια δεύτερη ταινία με πρωταγωνίστρια την αρχαιοντυμένη υπερηρωίδα. Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ακριβώς με σίκουελ του «Wonder Woman». Η Πάτι Τζένκινς, η οποία βρίσκεται ξανά πίσω από την κάμερα, θέλησε να γυρίσει μια ανεξάρτητη ταινία με την εκρηκτική Γκαλ Γκαντότ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η οποία δεν θα συνδέεται άμεσα με την προηγούμενη (τι δουλειά έχει τότε το αμόρε από το παρελθόν Κρις Πάιν;). Η νέα σούπερ περιπέτεια διαδραματίζεται το 1984, όπως προδίδει ο τίτλος της, και θέλει την Γκαντότ να έρχεται αντιμέτωπη με την Κρίστεν Γουίγκ. Η κωμική ηθοποιός υποδύεται τη villain της υπόθεσης, η οποία ακούει στο όνομα «Cheetah». Πρόκειται για μια Βρετανίδα ανθρωπολόγο που αποκτά τις δυνάμεις ενός γατόπαρδου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στην αφρικανική ζούγκλα, αλλά δεν προτίθεται να τις χρησιμοποιήσει για καλό. Άγρια τα πράγματα...

Wrath of Man

Σκηνοθέτης: Γκάι Ρίτσι. Με τους Τζέισον Στέιθαμ, Σκοτ Ίστγουντ, Λαζ Αλόνσο, Τζος Χάρτνετ.

Ύστερα από ένα σύντομο Disney ιντερλούδιο στις ερήμους της Άγκραμπα («Αλαντίν»), ο Γκάι Ρίτσι επέστρεψε στο στοιχείο του με το «The Gentlemen». Συνεχίζει εντός έδρας και στην επικείμενη ταινία του, η οποία πρόκειται για ακόμη ένα σπιντάτο caper story, ριμέικ της γαλλικής «Le Convoyeur» του 2004. Κι επειδή «δείξε μου τον φίλο σου…», η επιστροφή στην κλασική συνταγή δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς τον Τζέισον Στέιθαμ. Ο ηθοποιός που εξαργύρωσε το εισιτήριό του για την κινηματογραφική βιομηχανία στο ντεμπούτο του Ρίτσι («Δυο Καπνισμένες Κάνες»), φιγουράρει στους τίτλους του «Wrath of Man», αλλά και στο επόμενο κατασκοπικό φιλμ του σκηνοθέτη. Όπως σημειώνει κι ο Ρίτσι: «Περίμενα δεκαπέντε χρόνια [να ξανασυνεργαστώ με τον Στέιθαμ] και τώρα δεν μπορώ να τον ξεφορτωθώ».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/04/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.