Δωρεάν προβολές για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τις Νύχτες Πρεμιέρας

Οι δύο διοργανώσεις τιμούν τον εορτασμό προς τιμήν του πλανήτη με διαδικτυακές προβολές εξαιρετικών ταινιών.

Δωρεάν προβολές για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τις Νύχτες Πρεμιέρας

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γης τιμούν με online προβολές το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», φιλοξενώντας στις πλατφόρμες τους εξαιρετικές και επίκαιρες ταινίες.

Μόνο για σήμερα (22/4) στην πλατφόρμα των Νυχτών Πρεμιέρας (online.aiff.gr) είναι διαθέσιμη δωρεάν η βραβευμένη ταινία «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό βιογραφικό του θρυλικού πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης Ζακ Μαγιόλ, ο οποίος ενέπνευσε τον Λικ Μπεσόν στο «Απέραντο Γαλάζιο». Στην κριτική του, ο Χρήστος Μήτσης χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ «ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό δοκίμιο πάνω στην εμμονή, την υπέρβαση των ορίων και το τίμημά τους αλλά κι ένα συγκινητικό μήνυμα για τη σχέση, φυσική και πνευματική, του ανθρώπου με το περιβάλλον. Όλα αυτά σε μια εντυπωσιακά πλούσια για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγή, σκηνοθετημένη με επαγγελματισμό, ακρίβεια, δέος και αληθινή συγκίνηση».

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως και τα μεσάνυχτα απόψε, για περιορισμένο αριθμό προβολών. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα και εξασφαλίστε με προκράτηση το δωρεάν εισιτήριό σας στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας online.aiff.gr.

Από τη μεριά του το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί για τρεις μέρες (22-25/4) θαρραλέα ντοκιμαντέρ που εφιστούν την προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για τα εξής:

«Παιδί της Φύσης» (Μάρκους Νεγράου, 2020)
Ένα επικό ταξίδι θάρρους, ελπίδας και γενναιοδωρίας που αγγίζει τις καρδιές του κοινού.

«Κλιματική Έξοδος» (Νταβίντ Μπαουτέ, 2020)
Μια συγκλονιστική σύνθεση για την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στη φύση και στον πολιτισμό.

«Είμαι η Γκρέτα» (Νέιθαν Γκρόσμαν, 2020)
Η ιστορία της Γκρέτα Τούνμπερκ, της πιο διάσημης ακτιβίστριας για την κλιματική αλλαγή, μέσα από ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ.

Οι παραπάνω ταινίες προβάλλονται online στην πλατφόρμα του φεστιβάλ (online.filmfestival.gr) με την τιμή του εισιτηρίου να είναι € 3.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.