Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 43ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Η σημαντικότερη διοργάνωση για τις μικρού μήκους ταινίες περιμένει τις δημιουργίες σας.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 43ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Μέσω της πλατφόρμας http://filmfreeway.com/ μπορούν από σήμερα έως τις 31/5 να στείλουν τις μικρού μήκους τους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Την ίδια ημερομηνία (31/5) λήγει η προθεσμία και για το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, ενώ όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στο διεθνές σπουδαστικό έχουν περιθώριο έως τις 15/6. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.dramafilmfestival.gr/submission/.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις υποβολής των ταινιών, για το εθνικό διαγωνιστικό απαιτείται ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, ταινίες τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020. Η υποβολή συμμετοχής είναι δωρεάν για Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες.

Όσον αφορά το διεθνές διαγωνιστικό, το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι € 10 και η διάρκεια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45'. Στο διεθνές σπουδαστικό, η υποβολή είναι δωρεάν και η διάρκεια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20'. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται ελληνική πρεμιέρα και οι ταινίες να έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Αναλυτικά τους όρους συμμετοχής σε κάθε τμήμα θα τους βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (https://www.dramafilmfestival.gr/).

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 43ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας - εικόνα 1

Το 43ο Φεστιβάλ Δράμας θα διεξαχθεί στις 12-18/9 και θα είναι το δεύτερο με το Γιάννη Σακαρίδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Θυμίζουμε ακόμα πως ο Γιώργος Ζώης ανέλαβε φέτος επικεφαλής του διεθνούς διαγωνιστικού, ενώ από το 2020 ο Θανάσης Νεοφώτιστος έχει τα ηνία του διεθνούς σπουδαστικού τμήματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χαμογέλα

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

Bad Guy

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο έρωτας ως θυσία, η βία των ανθρώπινων ενστίκτων. Ο Κιμ Κι-ντουκ παραλλάσσει την προβληματική του με ακόμα ένα τολμηρό και μη ορθό πολιτικά δράμα.

Τα ντοκιμαντέρ που θα μας "ταρακουνήσουν" στο Gimme Shelter Film Festival

Το Gagarin μας συστήνει στη ζωή και το έργο τριών εμβληματικών μορφών της μουσικής σκηνής.

Οι 10 πιο ακραίες ταινίες των 28ων "Νυχτών Πρεμιέρας"

Αυτά είναι τα φιλμ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (28/9-9/10), που σερβίρουν ανελέητη ένταση και δεν συνιστώνται σε όσους έχουν ευαίσθητα στομάχια…

Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα 95α Όσκαρ

Το ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.