Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Η ταλαντούχα δημιουργός «ταξιδεύει» στη γερμανική πρωτεύουσα με την ταινία «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις».

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Ύστερα από τέσσερις πολυβραβευμένες σε Ελλάδα και εξωτερικό μικρού μήκους, η ταλαντούχα σκηνοθέτις Ζακλίν Λέντζου ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου της «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» στο 71ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η ταινία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη φορά και φιλοδοξεί να αποτελέσει «καθρέφτη του 21ου αιώνα, μια πλατφόρμα που σκοπό έχει να αναδείξει αισθητικά και μορφολογικά τολμηρές δημιουργίες ανεξάρτητων, πρωτοπόρων δημιουργών». Η φετινή Μπερλινάλε, λόγω της πανδημίας, πρόκειται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Το Μάρτιο η διοργάνωση μεταφέρεται διαδικτυακά κι αποκλειστικά για τους επαγγελματίες του σινεμά, ενώ το καλοκαίρι (9-20/6) φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει δια ζώσης προβολές του κυρίως προγράμματος.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου - εικόνα 1
Η Ζακλίν Λέντζου

Το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» αφηγείται την ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, πρόκειται για μια «ιστορία ενηλικίωσης μιας σχέσης». Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστο -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ' απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του πάζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου, Μαρία Ζορμπά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.