Online δωρεάν προβολή του «Third Kind» και συζήτηση με το σκηνοθέτη Γιώργο Ζωή

Δείτε δωρεάν το μικρού μήκους sci-fi και λάβετε μέρος στο Q&A μαζί με τους ανθρωπολόγους καθηγητές Δημήτρη Αντωνίου και Γιώργο Μάντζιο.

Online δωρεάν προβολή του «Third Kind» και συζήτηση με το σκηνοθέτη Γιώργο Ζωή

Δύο χρόνια μετά την παρουσίασή της στο φεστιβάλ των Κανών, έχετε την ευκαιρία να δείτε δωρεάν τη sci-fi μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη με τίτλο «Third Kind», αλλά και να συζητήσετε με το σκηνοθέτη της.

Την Πέμπτη 10/12, η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ του Γιώργου Ζώη και των ανθρωπολόγων καθηγητών Δημήτρη Αντωνίου (Πανεπιστήμιο Κολούμπια) και Γιώργου Μάντζιου (Πανεπιστήμιο του Τορόντο), με στόχο την εξοικείωση με τις δυνατότητες της επιστημονικής φαντασίας ως διαύλου αφήγησης και μέσο πολιτικής κριτικής της παρούσας κοινωνικής συνθήκης. Η συζήτηση θα είναι διαθέσιμη εδώ.

Online δωρεάν προβολή του «Third Kind» και συζήτηση με το σκηνοθέτη Γιώργο Ζωή - εικόνα 1

Μέχρι τότε το «Third Kind» είναι διαθέσιμο δωρεάν εδώ έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να μπορέσει να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στη συζήτηση. Πρόκειται για ένα δυστοπικό sci-fi γυρισμένο εξολοκλήρου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο οποίο η Γη έχει εγκαταλειφθεί και το ανθρώπινο είδος έχει αναζητήσει καταφύγιο στο διάστημα. Τρεις αρχαιολόγοι του μέλλοντος επιστρέφουν, για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους πεντάτονου σήματος που εκπέμπεται από την Γη. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Έφι Ραμπσίλμπερ, Νικόλας Χανακούλας και Μιανκάιλ Βάρις Αγουαγκούλ. Ο Γιώργος Ζώης συνεργάστηκε στο σενάριο με την ταλαντούχα σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, ενώ το soundtrack υπογράφει ο Felizol, το μουσικό alter ego του Γιάννη Βεσλεμέ («Νορβηγία»).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.