Κλειστά παραμένουν εστίαση, ψυχαγωγία και αθλητισμός – Υπό συζήτηση μουσεία κι αρχαιολογικοί χώροι

«H όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κλειστά παραμένουν εστίαση, ψυχαγωγία και αθλητισμός – Υπό συζήτηση μουσεία κι αρχαιολογικοί χώροι

«H όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην πρόσφατη ανακοίνωση, θέτοντας τον ορίζοντα άρσης μέτρων μετά τις γιορτές κι ανατρέποντας τα σενάρια που είχαν ακουστεί. Κλειστά μένουν τα σχολεία, η εστίαση, τα μπαρ, η ψυχαγωγία κι ο αθλητισμός έως 7 Ιανουαρίου, διάστημα για το οποίο ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όπως τις γνωρίζουμε.

Με άλλα λόγια, παρατείνεται το lockdown –απαγορεύονται οι συναθροίσεις, η κυκλοφορία μεταξύ 9 το βράδυ έως 5 το πρωί, η μετακίνηση από νομό σε νομό καθώς κι οι καθημερινές μετακινήσεις πέραν των αναγκαίων (μέσω μηνυμάτων)– για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων. «Με την οικογένειά μας ή, το πολύ, με μια ακόμη οικογένεια» προβλέπεται το φετινό ρεβεγιόν, καθώς το μέγιστο που επιτρέπεται είναι 9 άτομα.

Το μόνο που αλλάζει είναι η (μερική) απελευθέρωση στο λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες, για τα οποία θα υπάρξει ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων. Επίσης, ανοικτό είναι τα σενάριο για μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους καθώς μένει υπό συζήτηση το ενδεχόμενο νωρίτερης επανεκκίνησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.