Συντονιζόμαστε για δωρεάν σινεμά στην 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Ο κινηματογράφος Άστορ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φέρνουν στις οθόνες σας δύο ξεχωριστές ταινίες σε ταυτόχρονο streaming με όλη την Ευρώπη.

Συντονιζόμαστε για δωρεάν σινεμά στην 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Ταυτόχρονα με όλη την Ευρώπη θα δούμε απόψε σινεμά μέσω live streaming στο πλαίσιο της 3ης Νύχτας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Άστορ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο θεσμός φέρνει στις οθόνες μας δύο ξεχωριστές ταινίες τις οποίες το ελληνικό κοινό μπορεί αποκλειστικά απόψε να παρακολουθήσει δωρεάν στις 20.00 και στις 21.00.

Η πρώτη ταινία προβάλλεται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και πρόκειται για το φιλμ «Audition» της Ίνα Βάισε. Με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Γερμανίδα ηθοποιό Νίνα Χος, η υπόθεση αφορά μια δασκάλα πιάνου σε ωδείο, η οποία παρακούει τους συναδέλφους της και επιβάλλει την προαγωγή ενός εξαιρετικά ταλαντούχου μαθητή της. Απομένουν όμως οι τελικές εξετάσεις για τις οποίες η δασκάλα αφοσιώνεται τόσο το να τον προετοιμάσει ώστε παραμελεί την οικογένειά της. Παράλληλα, όσο τα περιθώρια στενεύουν και οι εξετάσεις πλησιάζουν, η ηρωίδα αρχίζει να βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα για τον μαθητή της.

Για τη διαδικτυακή προβολή του «Audition» υπάρχουν 200 δωρεάν εισιτήρια, τα οποία για να τα αποκτήσετε πρέπει να κάνετε κράτηση 15' πριν την έναρξη της ταινίας, δηλαδή στις 19.45. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το «Audition» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τη Danaos Film το 2021.

Συντονιζόμαστε για δωρεάν σινεμά στην 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου - εικόνα 1
«Κλέφτες Αλόγων»

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παίρνει το βραβευμένο φιλμ «Κλέφτες Αλόγων» του Χανς Πέτερ Μόλαντ. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ τοποθετείται στο τέλος του 1999, όταν ένας 67χρονος μετακομίζει σε ένα απομονωμένο χωριό της νορβηγικής ενδοχώρας. Ανακαλύπτοντας πως έχει για γείτονα έναν άντρα που γνώριζε όταν ήταν παιδί, ανακαλεί τα γεγονότα του καλοκαιριού του 1948, τα οποία του άλλαξαν τη ζωή.

Για να παρακολουθήσετε την ταινία επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://sallevirtuelle.25eheure.com, όπου αφού κάνετε εγγραφή θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε δωρεάν κράτηση ώσπου να συμπληρωθούν οι διαδικτυακές θέσεις της προβολής. Αμέσως μετά, θα λάβετε στο e-mail σας σύνδεσμο για τη θέαση της ταινίας. Για την κράτηση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα 15' πριν την έναρξη, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.