Η Disney ετοιμάζει ταινία για τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο

Σύντομα στις οθόνες μας η άκρως κινηματογραφικές ζωές των σταρ του NBA.

Η Disney ετοιμάζει ταινία για τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο

Δεν αργεί η στιγμή που θα δούμε την κινηματογραφική βιογραφία του δις MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούμπο, αλλά και του εξίσου ταλαντούχου αδερφού του Θανάση στη μεγάλη οθόνη, μιας και το θρυλικό στούντιο της Disney ανακοίνωσε την έναρξη του κάστινγκ για τη βασισμένη στη ζωή τους ταινία με τίτλο, σαφώς, «Greek Freak».

Δε γνωρίζουμε ακόμα ποιος θα υποδυθεί τους δύο αθλητές, ωστόσο αυτήν την περίοδο αναζητούνται παιδιά ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν το Γιάννη σε ηλικία μεταξύ 13-15 και 15-18 ετών. Ο ίδιος ο παίκτης έχει εγκρίνει την παραγωγή της ταινίας, μιας και συμμετέχει σε αυτήν ως executive producer.

Παραγωγός είναι ο Μπέρνι Γκόλντμαν, ο άνθρωπος πίσω από τους «300» (Ζακ Σνάιντερ, 2006), ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάτσει ο Ακίν Ομοτόσο από τη Νιγηρία, ο οποίος έχει στα χέρια του το σενάριο του Αράς Αμέλ («Ο Δικός της Πόλεμος», «Γκρέις του Μονακό»).

Η Disney ετοιμάζει ταινία για τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο - εικόνα 1

Η προσωπική ιστορία των αδερφών Αντεντοκούμπο είναι γνωστή, ξεκινώντας από τα δύσκολα παιδικά χρόνια στα Σεπόλια, την αγάπη για το μπάσκετ και τη χρονιά - σταθμός για το Γιάννη, όταν το 2013 επιλέχθηκε 15ος από τους Μιλγουόκι Μπακς στο draft του NBA. Έκτοτε η καριέρα του υπήρξε διαστημική, με δύο διαδοχικές διακρίσεις ως MVP της κανονικής σεζόν του πρωταθλήματος κι δεκάδες σπασμένα ρεκόρ. Από την άλλη ο Θανάσης, αφού κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδος και ένα Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, πλέον είναι συμπαίκτης με τον αδερφό του στους Μπακς.

Προς το παρόν το «Greek Freak» δρομολογείται για πρεμιέρα στη streaming πλατφόρμα του στούντιο Disney+, με τα γυρίσματα καλώς εχόντων των πραγμάτων να ξεκινούν τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.