Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 13/8

Ένα υπέροχα ρομαντικό ντεμπούτο και τέσσερις must-see επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 13/8

Ένα υπέροχα ρομαντικό ντεμπούτο και τέσσερις must-see επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Εμείς οι Δύο

Ρομαντικό δράμα για την κρυφή ερωτική σχέση μεταξύ γυναικών. Δύο ερωτευμένες γυναίκες που ζουν σε διπλανά διαμερίσματα, προσποιούνται για χρόνια πως είναι απλές φίλες. Όταν ένα απροσδόκητο συμβάν ανατρέψει τα πάντα, θα έρθει η ώρα για τις απαραίτητες αποκαλύψεις που προκαλούν απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι Δολοφόνοι του Γκόγια

Ισπανικό θρίλερ με νουάρ πινελιές. Ένας κατά συρροή δολοφόνος βάζει στο στόχαστρό του πλούσιους συλλέκτες τέχνης σε μια διάσημη συνοικία της Μαδρίτης. Ο τρόπος που τοποθετεί τα θύματά του παραπέμπει σε έργα του σπουδαίου ζωγράφου Φρανσίσκο Γκόγια, στα οποία σατιρίζεται η ανηθικότητα της τότε ισπανικής κοινωνίας. Όσο ο εγκληματίας βρίσκεται ασύλληπτος, δύο αινιγματικές ντετέκτιβ αναλαμβάνουν την περίπλοκη υπόθεση και να αφήσουν στην άκρη τις μεταξύ τους διαφορές.

Η Παρθένος του Αυγούστου

Φεστιβαλικά καταξιωμένο δράμα του Χονάς Τρουέμπα. Λίγο προτού κλείσει τα 33, μια γυναίκα προτιμά να μείνει στην άδεια αυγουστιάτικη Μαδρίτη παρά να πάει διακοπές. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψει από την αρχή τον εαυτό της, αλλά και όλα τα απρόβλεπτα που έχει να τις προσφέρει η ισπανική πρωτεύουσα όταν τον πρώτο λόγο στους ρυθμούς της πόλης έχουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Γάτα στον Τοίχο

Μια αληθινή ιστορία με φόντο το Brexit και μια γάτα που αναστατώνει τις ζωές μεταναστών. Σε μια ατημέλητη εργατική πολυκατοικία του Λονδίνου, μια γυναίκα από τη Βουλγαρία προσπαθεί να ισορροπήσει τη ζωή της ανάμεσα σε δύο-τρεις δουλειές, την ανατροφή του μικρού γιου και τον άνεργο αδερφό της. Οι απόπειρές της πάνε στράφι και τα προβλήματα διογκώνονται, όταν μια γάτα εγκλωβιστεί σε μια τρύπα στον τοίχο του διαμερίσματός της, φέρνοντας τη γυναίκα αντιμέτωποι με τους γείτονές της.

Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία

Τα Trolls παίρνουν το μικρόφωνό τους. Αφού σάρωσαν στις ΗΠΑ, οι νέοι «Ευχούληδες» καταφτάνουν στην Ελλάδα και ετοιμάζουν την επικότερη μουσική μάχη όλων των εποχών. Ο μύθος θέλει τους προγόνους των χνουδωτών πλασμάτων να είχαν χωριστεί κάποτε σε διαφορετικές φυλές, με την καθεμία να υποστηρίζει ένα διαφορετικό μουσικό είδος. Ποπ, φανκ, κάντρι, κλασική και τέκνο. Τώρα, μαζί με τον... φανατικό λαό τους, θα πρέπει να ενώσουν τις μεθυστικές μελωδίες τους για να αντιμετωπίσουν την πιο διαβολική μουσική φυλή, που δεν είναι άλλη από του χαρντ ροκ. Οι λιλιπούτειοι ήρωες Πόπη και Κλωνάρης αναλαμβάνουν να φέρουν κοντά, παρά τις διαφορές τους, τους εκπρόσωπους όλων των μουσικών ειδών, ώστε να σωθεί ο κόσμος των Ευχούληδων από την επέλαση των χάρντκορ συγχορδιών και των ατελείωτων σόλο... Must-see λοιπόν το animation που μιλά στην καρδιά των μουσικόφιλων ανεξαρτήτως ηλικίας και γούστου.

Inception

Το καλειδοσκοπικό θρίλερ του Κρίστοφερ Νόλαν σε επανέκδοση. Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η βραβευμένη με τέσσερα Όσκαρ επική περιπέτεια μας συστήνει ξανά στον «διαρρήκτη ονείρων» που ενσαρκώνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Στην προσπάθειά του να αποσπάσει πληροφορίες και να «φυτέψει» μια ιδέα στο υποσυνείδητο ενός πλούσιου κληρονόμου, εγκλωβίζεται σε μια πλεκτάνη που απειλεί να τον εγκλωβίσει για πάντα στον κόσμο των ονείρων.

Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές

Κλασικό γουέστερν του 1952 με τον Γκάρι Κούπερ. Ένας σερίφης αγνοεί τις παροτρύνσεις της γυναίκας του και των συμπολιτών του, κι αποφασίζει να αντιμετωπίσει μία επικίνδυνη συμμορία και τον αρχηγό της, που έρχονται στην πόλη με το τρένο, αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση.

Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια

Ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σκηνοθετεί ένα ριζοσπαστικό υπαρξιακό δράμα. Στην Φρανκφούρτη του 1978, η Ελβίρα Βάισχαουπ προσπαθεί να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, έτσι αναζητά καταφύγιο σε οικεία πρόσωπά της. Ωστόσο, οι εναλλακτικές της περιορίζονται επικίνδυνα, όταν βρίσκει απέναντί της την απόρριψη των ανθρώπων στους οποίους βασιζόταν.

Η Συμμορία των Εντιμοτάτων

Διαχρονικά απολαυστική κωμωδία των θρυλικών Ealing Studios. Ο φιλήσυχος υπεύθυνος ασφαλείας μιας τράπεζας για τη μεταφορά χρυσού, σκαρφίζεται ένα παμπόνηρο σχέδιο για την κλοπή τους. Για να το φέρει εις πέρας όμως, χρειάζεται να βρει μερικούς ανύποπτους και θαρραλέους συνεργάτες. Όσκαρ καλύτερου σεναρίου το 1953 και BAFTA καλύτερης ταινίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.